Έχουμε φτιάξει ξανά τηγανίτες, τα αγαπημένα pancakes. Αυτή τη φορά έχουμε την πιο εύκολη συνταγή και συνοδεύουμε με φρέσκα φρούτα, σιρόπι σφενδάμου και γλυκό κουταλιού κεράσι.
Ξύπνας εκεί κατά το μεσημέρι, συννεφιασμένης Κυριακής και αναρωτιέσαι… «Τι ‘α καν’ς, ‘α κατς να μαλως;».
Κι έτσι επειδή είχα αλεύρι, αυγά, ζάχαρη και όρεξη, είπα να κάνω pancakes. Πως λέμε αν η ζωή σου δώσει λεμόνια; (Καμία σχέση).
Λοιπόν εδώ σου ‘χω πάναπλη συνταγή. Έχουμε δείξει μια ακόμη εκδοχή τους, όπως την είχε φτιάξει η Κατερίνα, αλλά και με πουρέ κολοκύθας (λόγω της ημεραςςςςς).
Αυτό που δεν έχουν οι Αμερικανοί όμως είναι γλυκό κουταλιού κεράσι. Και δεν ξέρουν πραγματικά τι χάνουν.
Υλικά
- 120 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 2 κουταλάκια baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές ηλιέλαιο
- 180 ml γάλα
- Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα (μπανάνες, αχλάδια)
- Γαρνίρουμε με σιρόπι σφενδάμου, μέλι ή γλυκό κουταλιού (κεράσι)
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά, αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη και baking powder μαζί.
- Χτυπάμε το αυγό και ενώνουμε με το λάδι και στη συνέχεια το γάλα.
- Προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Καλό είναι να αφήσουμε το χυλό να ξεκουραστεί λίγο.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο. Βάζουμε μισή κουτάλα από τον χυλό στο κέντρο και αφήνουμε την τηγανητά να ψηθεί ώσπου να εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνειά της. Γυρίζουμε από την άλλη για μισό λεπτό και αποσύρουμε.
- Συνεχίζουμε με όλη την ζύμη. Η δόση βγάζει 5-6 pancakes.