Πένες με σάλτσα από ψητά ντοματίνια και φέτα

Δοκιμάζω τη viral συνταγή Feta Pasta Tik Tok


Πρέπει να είμαι ο μπλόγκερ νο. 1.101.101,10 που παρουσιάζει αυτή τη συνταγή. Ωστόσο, όταν μιλάμε για φέτα, για ντομάτα και τρελή ιδέα δεν μπορώ να αρνηθώ την πρόκληση. Αυτή η μακαρονάδα άξιζε να γίνει διάσημη στο Tik Tok.

Όσο κι αν φαίνεται απίθανο, την συνταγή αυτή μοιράστηκε με τον κόσμο του διαδικτύου μια Φινλανδή μπλόγκερ, που έβαλε τα γυαλιά σε όλους εμάς που μέχρι σήμερα έχουμε φτιάξει αμέτρητα μπουγιουρντί και έχουμε καταναλώσει τόνους από το πιο διάσημο ελληνικό τυρί.

Ταψί με ψημένη φέτα και ντοματίνια για τη συνταγή Baked Feta Pasta Tik Tok

Η Φινλανδή food blogger Jenni Häyrinen δημιούργησε πρώτη φορά το πιάτο το 2019 και το ονόμασε «Uunifetapasta», που σημαίνει ζυμαρικά με φέτα στον φούρνο. Αν δεν κάνουμε λάθος η πρωτότυπη συνταγή ήταν κάπως έτσι.

Τα υπόλοιπα είναι μαγειρική ιστορία. Η συνταγή έγινε τρελό viral στο Tik Tok και φυσικά την αντέγραψαν όλα τα ενημερωτικά πόρταλ, αλλά και οι ιστοσελίδες συνταγών. Εμείς εδώ τη δοκιμάζουμε με ζυμαρικά πέννες και μια ιδέα ταμπάσκο για πικάντικη γεύση.

Το τομαντίνια καραμελώνουν και όταν λιώνουν με την φέτα γίνονται μια υπέροχη σάλτσα για ζυμαρικά

Να σας πω την αλήθεια ήθελα να έχω μερικά ακόμη μυρωδικά, αλλά ένεκα η καραντίνα και η Κυριακή αρκέστηκα στη ρίγανη και τον μαϊντανό. Από την άλλη σκέφτηκα πως η ρίγανη και ο μαϊντανός ταιριάζουν πιο πολύ στις δικές μου γεύσεις, όχι φυσικά ότι ο βασιλικός δεν είναι εξαιρετικός με τη ντομάτα, αλλά εκεί περνάμε σε πιο ιταλικά μονοπάτια.

Υλικά

250 γρζυμαρικά πέννες
300 γρτοματίνια
100 γρφέτα
2σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Ρίγανη Ξερή
Αλάτι και Πιπέρι
Ταμπάσκο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα τοματίνια και τα αραδιάζουμε σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος 30×20 εκατοστά.
  2. Στρώνουμε το κομμάτι της φέτας στο κέντρο του πυρέξ και προσθέτουμε το σκόρδο σε 4-5 κομμάτια
  3. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και 4-5 σταγόνες ταμπάσκο
  4. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα) για περίπου μισή ώρα να ψηθούν τα τοματίνια και να καραμελώσουν
  5. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά ένα δυο λεπτά νωρίτερα και σουρώνουμε.
  6. Βγάζουμε τα τοματίνια από το φούρνο και λιώνουμε με ένα πιρούνι να ενωθούν με τη φέτα. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
  7. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πασπαλίζουμε με ψικολομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε απευθείας από το ταψί

Το τέλειο παστίτσιο


Μια συνταγή για το παστίτσιο όπως πρέπει να είναι. Σαν εκείνο το κλασικό παστίτσιο της γιαγιάς ή της μαμάς που ποτέ δεν σε απογοήτευσε.

Κοτόπουλο με πένες και πολύχρωμες πιπεριές


Κοτόπουλο με τέσσερις διαφορετικές πιπεριές, σερβιρισμένο με πένες ή ριγκατόνι και μια δεμένη σάλτσα ντομάτας. Στο στήσιμο για τη φωτογράφηση μάθαμε πως του πάει τρελά ο φρέσκος μαϊντανός.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Δοκιμάζω τη viral συνταγή Feta Pasta Tik Tok

Άφησε σχόλια και παρατηρήσεις