Σαλάτα caprese a la greca

caprese_1

Δεν είναι μαγειρική ανακάλυψη, ούτε ιδιαίτερης δυσκολίας… Είναι όμως εύκολη και ξεχωριστή.

Αντικαταστήσαμε απλώς το ιταλικο τυρί με ανθότυρο και ιδού.

Υλικα

  • 2 ώριμες σφιχτες ντομάτες σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. Ανθότυρο
  • Σάλτσα πέστο
  • 4-5 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι κ πιπέρι

Προετοιμασία

  • Προετοιμαστε όλα τα υλικά και ξεκινήστε το στρώσιμο σε μεγάλο στρογγυλό πιάτο.
  • Τοποθετήστε από το κέντρο προς τα έξω μια φέτα ντομάτα, ένα φύλλο βασιλικό, ένα κομμάτι τυρί και συνεχίστε ώσπου να γέμισει το πιάτο. Αλατοπιπερωστε.
  • Προσθέστε λίγο πέστο πάνω σε κάθε κομμάτι τυρί και ραντιστε με ελαιόλαδο.
  • Πασπαλιστε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

caprese_s

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s