Σάντουιτς κοτόπουλο με ψητά λαχανικά

Όταν το ψωμί και η πίτα είναι περιττά στην προσπάθειά σου να ετοιμάσεις ένα λαχταριστό τυλιχτό. Ψητό κοτόπουλο με μανιτάρια, πιπεριές, κολοκυθάκι και σος μουστάρδα – γιαούρτι, σε φύλλο από λάχανο σαβόι.

Την αμαρτία μου θα την πω. Κάθε φορά που έβλεπα συνταγές με healthy υλικά με έπιανε μια άρνηση. Κυρίως αν επρόκειτο για σάντουιτς, αραβικές πίτες κα. Σκεφτόμουν ποιος ο λόγος να μπει κανείς στη διαδικασία να κάνει ένα λαχταριστό τυλιχτό αν δεν έχει όλη την έννοια που με μια λέξη στην Ελλάδα λέμε «βρώμικο». Ποιος είπε όμως πως αν δεν βάλεις πολλά λιπαρά και θερμίδες σε ένα γρήγορο πιάτο, τότε αυτό δεν θα είναι και νόστιμο.

Πριν αρκετό καιρό έπεσα πάνω στο λάχανο savoy στο σούπερ μάρκετ. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ποικιλία λάχανου, πρασινωπού, με πιο σκληρά φύλλα γεμάτα ραβδώσεις. Από ό, τι διάβασα είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μαγνήσιο, ασβέστιο και όλα τα καλά που προσφέρουν τα λαχανικά. Όταν το έφερα σπίτι, κατάλαβα πως με αυτό δύσκολα θα απολαύσεις μια σαλάτα λάχανο καρότο. Είναι τραχύ και λιγότερο εύγεστο με αυτό τον τρόπο. Τα ανθεκτικά του όμως φύλλα, στέκονται ως ένα μοναδικό μπολ, που σε καλεί να το γεμίσεις. Έτσι κι έκανα.

Υλικά για 2 wrap

  • 1/2 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Γλυκιά πάπρικα
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες
  • 150γρ. μανιτάρια λευκά σε φετούλες
  • 100γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένα μυρωδικά (ρίγανι, θυμάρι κτλ)
  • 150 γρ. ανθότυρο κομμένο σε κύβους

Προετοιμασία

  1. Αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο και ψήσε σε αντικολλητικό σκεύος ή στο γκριλ
  2. Ψήσε παράλληλα τα μανιτάρια και κολοκυθάκια να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
  3. Πασπάλισε με λίγη καπνιστή πάπρικα λαχανικά και κοτόπουλο
  4. Βάλε το λάδι και μια κουταλιά χυμό λεμονιού, ανακάτεψε και ράντισε τα λαχανικά σου.
  5. Άνοιξε το λάχανο και διάλεξε τα πιο γερά και βαθιά φύλλα.
  6. Κόψε τα φιλετάκια κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες. Πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια και ανακάτεψε μέσα στο φύλλο.
  7. Σε ένα μπολ ανάμειξε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, δύο κ.σ. λεμόνι, αλάτι και τα ξηρά μυρωδικά σου. Δοκίμασε και διόρθωσε τη γεύση ανάλογα με την προτίμησή σου.
  8. Μοίρασε τη σος πάνω από τα wrap και πρόσθεσε την πιπεριά ψιλοκομμένη και τους κύβους ανθότυρο. Πασπάλισε με λίγο μαύρο πιπέρι ή πάπρικα και είσαι έτοιμος.

chicken_savoy1_2

 

Κράτα το

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s