Τραγανά πασχαλινά μπισκότα με σιμιγδάλι

suji_cookies2

Το κερασάκι στο… Πάσχα! Μια συνταγή για μπισκοτάκια στα γρήγορα… προσοχή είναι έξτρα τραγανά. Μια ιδέα για να αλλάξεις λίγο τη γεύση σου φέτος που το κόκκινο κεράσι την διατηρεί απόλυτα γιορτινή.

Κουλούρια κλασικά κάναμε (εντάξει τα βουτήξαμε στη σοκολάτα, ε και;), της μαμάς τα κουλουράκια τα δείξαμε, νηστίσιμα κάναμε. Φέτος είχα μια ακατανίκητη περιέργεια να δω τι αποτέλεσμα θα είχαν μπισκότα με σιμιγδάλι. Κι επειδή ζούμε σε μια εποχή που όλα έχουν ήδη «ανακαλυφθεί» βρήκα αυτή τη συνταγή.

suji_cookies1

Φαίνεται πως τα μπισκοτάκια αυτά έχουν καταγωγή από τη Μαλαισία και ονομάζονται Suji. Είναι φτιαγμένα με πολύ λίγα υλικά και επειδή δεν έχουν αυγά, αν τα φτιάξεις με μαργαρίνη είναι και νηστίσιμα.

Υλικά για 25 μπισκοτάκια

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι ή 1 σφηνάκι λιμοντσέλο
  • 12-15 κερασάκια γλυκό του κουταλιού

Προετοιμασία

  1. Λιώσε ελαφρά το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Χτύπησε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη να ασπρίσει.
  2. Πρόσθεσε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και συνέχισε το χτύπημα. Ρϊξε και το ξύσμα λεμονιού ή το λιμοντσέλο.
  3. Βγάλε τη ζύμη σε ένα μπόλ και δούλεψε με το χέρι να γίνει ένα σώμα. Μην ανησυχείς για την υφή, είναι νορμάλ να τρίβεται.
  4. Πλάσε σε μικρά μπαλάκια ανάμεσα στα χέρια σου και στρώσε σε λαδόκολλα αραιά γιατί απλώνουν. Στο μεταξύ προθέρμανε το φούρνο στους 160oC
  5. Κόψε τα κερασάκια στη μέση και βάλε από ένα στο κέντρο κάθε μπισκότου.
  6. Βάλε στο φούρνο και ψήσε για 15′ με 20′ λεπτά. Άφησε να κρυώσουν πριν τα μετακινήσεις από το ταψί, γιατί είναι πολύ αφράτα και θα σου διαλυθούν να τα σηκώσεις ζεστά.
  7. Φύλαξε σε μεταλλικό κουτί.

suji_cookies3

Tip: Η συνταγή που βρήκα δεν είχε κάποιο αρωματικό, αλλά δεν μου πήγαινε η καρδιά να τα ψήσω έτσι σκέτα. Δοκίμασε ότι άρωμα θέλεις, βανίλια, μαστίχα.

 

Advertisements

2 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s