Πασχαλινά Τσουρέκια

tsourekiawide
Πλάθουμε τσουρέκια για το πασχαλινό τραπέζι. Η συνταγή της Κατερίνας έχει εγγυημένη επιτυχία, τόσο ότι θα φουσκώσει, όσο και ότι θα γίνει αρωματική και πεντανόστιμη.

tsourekia1
Η υπόθεση τσουρέκι είναι πάντα ένας μεγάλος μπελάς στη ζαχαροπλαστική. Για να πάρεις το αποτέλεσμα που πρέπει, άρωμα και αφράτη υφή, χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Υπάρχει όμως ένα τρικ που μπορεί να σε απαλλάξει από το άγχος του να φουσκώσει η ζύμη σου και να κάνει την πολύ δουλειά, χωρίς να χρειάζεται να ξεροσταλιάσεις πάνω από τη ζύμη. Ο αρτοπαρασκευαστής! Αυτή η συνταγή είναι για εύκολα, νόστιμα τσουρέκια με τη βοήθεια της μηχανής αυτής.
Υλικά για 2 μεγάλα τσουρέκια
  • 125 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαχλέπι τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 3 αυγά
  • 650 γρ. αλεύρι για τσουρέκια ή κίτρινο σκληρό
  • 1 αυγό για άλειμμα
  • 100 γρ. αμύγδαλο φιλέ
Προετοιμασία
  • Ζέστανε το γάλα και λιώσε σε αυτό το βούτυρο. Πρόσεξε να είναι το γάλα, απλά χλιαρό για να μην ψηθούν τα αυγά, αλλά και να μην χαλάσει η μαγιά.
  • Βάλε το γάλα με το βούτυρο στο δοχείο του αρτοπαρασκευαστή και πρόσθεσε τη ζάχαρη. Χτύπησε ελαφρά τα αυγά, αλάτι και το μαχλέπι τριμμένο.
  • Από πάνω πρόσθεσε το αλεύρι και τέλος ρίξε τη μαγιά. Κλείσε τον αστοπαρασκευαστή και βάλε στο πρόγραμμα για τις ζύμες. Η διάρκεια της ζύμωσης είναι περίπου 1 1/2 ώρα.
  • Αφού ολοκληρωθεί η ζύμωση, άφησε άλλη μισή ώρα να διπλασιαστεί ο όγκος της, στο εσωτερικό του αρτοπαρασκευαστή που παραμένει ζεστός.
  • Βγάλε τη ζύμη και πλάσε σε κοτσίδες, χωρίς να παιδέψεις πολύ τη ζύμη σου. Βάλε στο ταψί, σκέπασε με πετσέτα και άφησε σε ζεστό μέρος άλλη μια ώρα να φουσκώσουν.
  • Χτύπησε το αυγό με λίγο νεράκι και άλειψε τα τσουρέκια πριν τα βάλεις για ψήσιμο και πασπάλισε με το αμύγδαλο. Ψήσε στους 160oC για 40′ λεπτά να πάρουν χρώμα.

 

tsourekia

ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (Κάνε κλικ στις εικόνες):

Advertisements

4 comments

  1. Τα πιο νοστιμα και ευκολα τσουρεκια που εχω φτιαξει!! Και πιστεψτε με εχω φτιαξει πολλα, καθε φορα και με αλλη συνταγη. Σε ευχαριστουμε Κατερινα για την υπεροχη συνταγη που μοιραστηκες μαζι μας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s