Τούρτα σοκολάτα-φράουλα

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Enter a caption

 

Ποτέ ξανά μια τούρτα δεν είχε τόση σοκολάτα σε κάθε κουταλιά! Αυτό το γλυκό είναι για πραγματικούς choco-holics! Και το καλύτερο; Εϊναι τόσο νόστιμο, όσο φαίνεται!!

Στο σπίτι – το πατρικό λέμε τώρα – όταν αποφασίζουμε να φτιάξουμε κάτι, πάντα πρέπει να είναι υπερπαραγωγή. Εγώ ήθελα κάτι φαντασμαγορικό για να στο παρουσιάσω κιόλας. Η Κατερίνα είχε ήδη δοκιμάσει περίπου αυτή τη συνταγή για μια άλλη γιορτή και ο Γιώργος έχει πάντα τον τελευταίο και καθοριστικό λόγο για να πετύχει ό, τι και αν φτιάχνουμε!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για να φτιάξουμε αυτό το γλυκό λοιπόν, επιστρατεύτηκε κάθε μέλος της οικογένειας. Γιατί αυτή η σοκολάτίνα, είναι μια τούρτα γεμάτη από βελούδινη ganache με κομμάτια φρέσκιας φράουλας, έχει βάση από τραγανό μπισκότο και γλυκό τείχος από πουράκια. Μόνο στη σκέψη λίωνεις…

Υλικά για μια τούρτα 20 εκατοστών

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • 400γρ. σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200γρ. φράουλες
  • 3 μικρά κουτιά πουράκια σοκολάτας
  • 2 πακέτα γεμιστά μπισκότα (400γρ. συνολικά)
  • 4 κ.σ. μαργαρίνη σκληρή
  • 1/2 σφηνάκι ρούμι
  • 1/4 του φλιτζανιού μαρμελάδα ή γλυκό φράουλα

Προετοιμασία

  • Άνοιξε τα γεμιστά μπισκότα, προσέχοντας να κρατήσεις ολόκληρο το κομμάτι στο οποίο παραμένει η κρέμα. Βάλε το άλλο κομμάτι μπισκότου σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τρίψε να γίνει σκόνη. Πρόσθεσε τη μαρμελάδα και 3 κ.σ. μαργαρίνη και ανακάτεψε να νοτίσει το μπισκότο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Στρώσε το τριμμένο μπισκότο σε μια φόρμα 20 εκατοστών (ιδανικά που ανοίγει από τα πλαϊνά). Από πάνω στρώσε τα ολόκληρα μπισκότα με τη γέμιση προς τα πάνω. Φρόντισε να αφήσεις ένα δαχτυλάκι περιθώριο από τις άκρες του της φόρμας.
  • Βύθισε τα πουράκια το ένα δίπλα στο άλλο, στο πλάι της φόρμας, ώστε να σχηματίσεις έναν δακτύλιο εσωτερικά της φόρμας, Κόψε με ένα ψαλίδι το κομμάτι από τα πουράκια που εξέχει πάνω από τα «χείλη» της φόρμας. Κράτησε τα πουράκια που έμειναν για το ντεκόρ.
  • Βάλε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και να κάψει καλά. Πρόσεξε να μην σου πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει κατέβασε από τη φωτιά
  • Σπάσε τη σοκολάτα σε κομμάτια και βάλε σε ένα μπόλ. Ρίξε από πάνω την κρέμα γάλακτος και άφησε το μείγμα για 1′ λεπτό. Ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα να πάρεις μια ομοιόμορφη κρέμα σοκολάτα. Ρϊξε και 1 κ.σ. μαργαρίνη να λιώσει και να δώσει γυαλάδα στην σοκολάτα. Ανακάτεψε και πρόσθεσε τέλος και το ρούμι. Αν η κρέμα σου είναι ρευστή, άφησέ τη στο μπολ για αρκετή ώρα να αρχίσει να πήζει.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Ρίξε τη μισή ποσότητα της κρέμας σοκολάτας στη φόρμα και φρόντισε να απλωθεί σε όλα τα σημεία ομοιόμορφα. Καθάρισε τις φράουλες και κόψε σε κομμάτια. Ρίξε πάνω από τη στρώση σοκολάτας. Σκέπασε με την υπόλοιπη σοκολάτα να γεμίσεις τη φόρμα. Αν η σοκολάτα είναι ακόμη ζεστή, άφησε λίγο εκτός ψυγείου να πάρει θερμοκρασία. Βάλε την τούρτα στο ψυγείο να σφίξει καλά. Ίσως χρειαστούν αρκετές ώρες στο ψυγείο (αυτό εξαρτάται και από την ποιότητα της σοκολάτας)
  • Βγάλε την τούρτα από το ψυγείο και ξεφόρμαρε. Τρίψε τα πουράκια πάνω από την επιφάνεια της τούρτας και διακόσμησε αν θέλεις με ολόκληρες φράουλες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Υ.Γ.: Μην ξεχνάς πως «Desserts is stressed spelled backwards»!

Tip no. 1: Χωρίς να είμαι και ο Παρλιάρος, υποθέτω πως όσο πιο υψηλής περιεκτικότητας είναι η σοκολάτα, τόσο πιο γρήγορα θα πήξει η ganache. Το λέω γιατί δοκίμασα διάφορες ποιότητες. Από την άλλη, μια σοκολάτα 70% κακάο ίσως είναι για πολλούς παραπάνω πικρή από όσο θα ήθελαν. Μια λύση είναι να βάλεις μισές, μισές τις σοκολάτες (κάποιες με 70% και άλλες με λιγότερο, όχι γάλακτος), αν και με τις φράουλες το γλυκό ισορροπεί σε γλυκύτητα πιστεύω.

Tip no. 2: Η τούρτα που φτιάξαμε ήταν ολίγον τι jumbo. Να φανταστείς έφτασε για να φάνε ένα καλό κομμάτι 18 άτομα. Παρόλα αυτά, προτίμησα να σου δώσω τα υλικά για μια πιο μικρή τούρτα σε φόρμα 20 εκατοστών.

Tip no. 3: Το κόλπο με τα μπισκότα το σκέφτηκε ο Γιώργος ( ο αδερφός μου) και όντως το εφέ της λευκής κρέμας σε κάθε κομμάτι ήταν εκτός από γευστικό και εντυπωσιακό. Το γλυκό φράουλα ήταν μια ευγενική χορηγία της μαμάς!!

Advertisements

8 comments

  1. Πάρα πολύ ωραία τούρτα. Ευπαρουσίαστη και γευστική

    Σούπερ σοκολατένια. Ωραία παρουσίαση.

    Χρόνια πολλά για τις μέρες που πέρασαν 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s