Σοκολατένια beet cupcakes

beet_3

Είσαι έτοιμος να αλλάξεις κοσμοθεωρία για τον κόσμο των γλυκών και των… σαλατικών; Ακολούθησε τη συνταγή και σε λίγα λεπτά θα απολαμβάνεις ένα αφράτο και super σοκολατένιο cupcake με το το πιο αναπάντεχο βασικό υλικό… Just show some faith!!

Μη… μην κρίνεις αυτό το γλυκό από δεκαετίες διατροφικών συνηθειών. Μπορεί το παντζάρι να το έχεις μάθει σαλάτα, όμως αυτό το ζαρζαβατικό (για την ακρίβεια πρόκειται για βολβό, σωστά;) μπορεί να κάνει θαύματα και στη ζαχαροπλαστική. Εκτός από εξαιρετικό χρώμα και υφή στο γλυκό, θα δώσει και γεμάτη γεύση, συμπληρώνοντας το κακάο και δίνοντας ένα αποτέλεσμα που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις. Υπόσχεσαι ότι θα το δοκιμάσεις;

beet_1

Υλικά για 12 μεγάλα cupcake

  • 120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. κακάο σε σκόνη (άγλυκο)
  • 170 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 170 γρ. βρασμένο παντζάρι
  • 2 αυγά
  • 140 ml ελαιόλαδο
  • 1 βανίλια
  •  1 1/2 κ.γ. baking powder
  • Για το frosting: 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια

beet_2

Προετοιμασία

  • Ανακάτεψε το αλεύρι, το Baking powder, τη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ
  • Βάλε το παντζάρι, το λάδι, τα αυγά και τη βανίλια σε ένα μπλέντερ και χτύπησε να γίνουν μια πούλπα
  • Πρόσθεσε το μείγμα παντζαριού στα στερεά υλικά σου και χτύπησε στο μίξερ να ενωθούν.
  • Μοίρασε σε φορμάκια με καραμελόχαρτα χωρίς να τα παραγεμίσεις και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 30′ λεπτά, στους 170oC
  • Βάλε τα υλικά για το frosting στον κάδο του μίξερ και χτύπησε να ενωθούν. Γέμισε με αυτό μια σακούλα κορνέ και άφησε στο ψυγείο.
  • Αφού κρυώσουν καλά τα cupcakes, γάρνιρε με το frosting και σέρβιρε.

Tip: Αν έχεις ξεμείνει από καραμελόχαρτα, όπως εγώ… μη σκας. Κόψε λαδόκολλα σε τετράγωνα κομμάτια και βρέξε καλά με νερό να νοτίσει τελείως και στίψε ανάμεσα στα χέρια σου. Στρώσε τα κομμάτια στα φορμάκια σου και καθάρισες. Για την ακρίβεια, γλίτωσες το ενοχλητικό καθάρισμα του ταψιού.

*Αν θες η συνταγή σου να γίνει full vegan, παράλειψε τα αυγά, πρόσθεσε 1 κ.γ. Baking powder επιπλέον και σέρβιρε με φυτική σαντιγί.

Advertisements

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s