Σιταρώτο με γαρίδες και φινόκιο

sitarotomegarides1

 

Γιορτάζουμε τα Κούλουμα με ένα ξεχωριστό πιάτο θαλασσινών. Γαρίδες αρωματισμένες με φινόκιο και σερβιρισμένες με σιτάρι, ρεβίθι και καυτερό πιπέρι. Δοκίμασέ το…

Γιατί να κάνουμε ριζότο, όταν μπορούμε πολύ εύκολα να ετοιμάζουμε το πιο θρεπτικό, γευστικό και σούπερ σαρακοστιανό πιάτο, με σιτάρι; Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε και το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Υλικά για 4 πιάτα

  • 1 φλιτζάνι του καφέ σιτάρι ολόκληρο
  • 1/3 του φλιτζανιού ρεβύθια
  • 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά
  • 1 χεριά φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο φινόκιο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 1 κ.γ. μαύρο μπούκοβο
  • 1 πρέζα κόκκινο τσίλι πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

sitarotomegarides2

Προετοιμασία

  • Καλό είναι να έχεις μουλιάσει το σιτάρι και τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ. Αν δεν είχες το χρόνο, βάλτα να πάρουν μια βράση σε άλλη κατσαρόλα, σούρωσε και άφησε στην άκρη.
  • Ψιλόκοψε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάλε σε κατσαρόλα ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σόταρε σκόρδο και κρεμμύδι να μαλακώσουν.
  • Ψιλόκοψε και το φινόκιο και πρόσθεσε το στη φωτιά να μαραθεί. Πασπάλισε με λίγο κόκκινο πιπέρι τσίλι.
  • Ξέπλυνε καλά τις γαρίδες και πρόσθεσέ τις στο φαγητό. Σκέπασε, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να βγάλουν τα υγρά τους και να σιγοψηθούν για 5’ λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σιτάρι και τα ρεβύθια και ανακάτεψε να ενωθούν τα υλικά. Σκέπασε και άφησε το φαγητό να πιει τα υγρά του για 5-10’ λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε μαϊντανό και πιπεριές, αλάτισε και ρίξε και μια κουταλιά μπούκοβο. Ανακάτεψε και άφησε το φαγητό σκεπασμένο να δεις το σιτάρι να πίνει τα υγρά της κατσαρόλας.

sitarotomegarides3

Advertisements

2 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s