Γεμιστά mini cakes σε σχήμα καρδιάς

hearts

Άκου να δεις τώρα πως έχει το πράγμα. Όταν είσαι ερωτευμένος δεν τη θες τη μέρα σου για να το δείξεις. Αλλά μια που γιορτάζεται να μην του/της κάνεις μια γλυκιά έκπληξη; Πανεύκολα mini cake σε σχήμα καρδιάς, γεμιστά με κρέμα ζαχαροπλαστικής και με μια φωτεινή κατακόκκινη καρδούλα στο κέντρο. Ψήνεσαι;

Υλικά για 15-20 καρδιές

  • Για το Cake: 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. μαργαρίνη
  • 120ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 7-8 μπισκοτάκια κανέλας σπασμένα
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • Βανίλια ή Κανέλα για άρωμα
  • Για το ζελέ της κόκκινης καρδιάς: 1 κ.σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
  • 125ml χυμό βύσσινο

Προετοιμασία

  • Βάλε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη και χτύπησε ώσπου να αφρατέψουν. Πρόσθεσε και τα αυγά και συνέχισε το χτύπημα. Συμπλήρωσε το γάλα και την κανέλα και τέλος ρίξε σιγά, σιγά το αλεύρι να ενσωματωθεί. Αφού πάρεις ένα λείο μείγμα, σπάσε μέσα τα μπισκότα κανέλας και ανακάτεψε με μια σπάτουλα να πάνε παντού
  • Βάλε το μείγμα σε φορμάκια και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 20′ λεπτά. Δοκίμασε αν είναι έτοιμα βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι
  • Ετοίμασε στο μεταξύ την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Χτύπησε τα αυγά σε ένα μπολ και πρόσθεσε το κρον φλάουρ και τη ζάχαρη. Ανακάτεψε καλά να πάρεις ένα ομοιόμορφο χυλό.
  • Βάλε το γάλα σε κατσαρόλα να πάρει μια βράσει. Αφού ζεσταθεί καλά το γάλα πάρε με μια κουτάλα και ρίχνε σιγά, σιγά στο μείγμα με τα αυγά, το οποίο και ανακατεύεις διαρκώς. Φαντάσου το και σαν τη διαδικασία με το αυγολέμονο. Όταν το μείγμα σου πάρει την απαραίτητη θερμοκρασία, γύρισέ το στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Ανακάτευε διαρκώς ώσπου να πήξει η κρέμα σου. Απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ιδανικά – εμείς δεν είχαμε να φανταστείς – σκέπασε την επιφάνειά της με μεμβράνη.
  • Βάλε το χυμό με το νισεστέ σε ένα μπρίκι (λιώσε όσο είναι κρύος) και άφησε να πάρει μια βράση. Αφού κοχλάσει κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει.
  • Αφού ψηθούν τα cake, ξεφόρμαρε και αφού κρυώσουν αρκετά κόψε στη μέση σαν σάντουιτς. Γέμισε τη βάση με την κρέμα – θα σε βοηθήσει να τη βάλεις σε ένα κορνέ – και σκέπασε με το πάνω μέρος, αφού κόψεις πρώτα με ένα κοφτερό μαχαιράκι το εσωτερικό του σε σχήμα καρδιάς.
  • Γέμισε το κομμάτι που έκοψες από κάθε καρδούλα με το ζελέ και το απολαυστικό cake με τη φωτεινή καρδιά είναι έτοιμο.

tip no. 1: Η δική μας φόρμα είχε σχεδιασμένη μια πιο μικρή καρδιά στο κέντρο του πάνω μέρους. Έτσι κόψαμε εύκολα το κομμάτι που έπρεπε για να γεμίσουμε με το ζελέ. Αν εσύ δεν έχεις την ίδια «πολυτέλεια» σχεδίασε μια μικρή καρδούλα σε ένα χαρτί, κόψε την στο περίγραμμα και με αυτή σαν οδηγό κόψε τα cake αναλόγως.

tip no. 2: Το ζελέ της καρδιάς το φτιάξαμε με ένα φακελάκι που βρήκαμε σε διάσημη γερμανική αλυσίδα super market. Αυτό λοιπόν είναι για να παρασκευάζεις αυτή τη γυαλιστερή επικάλυψη ζελέ που βλέπεις συχνά πάνω από τις τάρτες! Κοιτάξαμε στα υλικά και δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από άμυλο πατάτας και ταπιόκας. Αν το βρεις, έχει καλώς γιατί είναι και πολύ φτηνό. Αν όχι το κορν φλάουρ ή ο νισεστές θα κάνουν μια χαρά τη δουλειά

hearts2

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s