Soft Chocolate Cookies

soft_cookies_wide

Μια μικρή σοκολατένια μπουκιά απόλαυσης για τον απογευματινό σου καφέ. Είναι soft, όλο σοκολάτα και έχουν και απίθανο άρωμα!

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα τους καλοκαιρινούς μήνες εκεί που κάθομαι το απογευματάκι πίνοντας τον καφέ μου με καλή παρέα ο οργανισμός μου ζητάει κάτι σοκολατένιο. Έτσι λοιπόν, εκεί που σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να φτιάξω που να αντέχει στην ζέστη, θυμήθηκα τα μαλακά cookies που φτιάχνει η αδερφή μου. Όπως έχει αναφέρει και πολλές φορές ο αγαπημένος μου Λευτέρης το μαγειρικό ταλέντο το έχουμε οικογενειακώς. Οπότε άνοιξα το ντουλάπι, είχα όλα τα υλικά και ξεκίνησα…

soft_cookies_2

Υλικά για 30 cookies

  • 180 γραμμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμμ. καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γραμμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 30 γραμμ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας ή κομματάκια σοκολάτας

soft_cookies_ylika

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο
  • Σε μπολ ή στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη
  • Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να απορροφηθεί
  • Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά λίγα, λίγα, διπλώνοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα ή με το χέρι
  • Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και απαλά ανακατεύουμε να ενσωματωθούν
  • Στρώνουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης σε λαμαρίνα
  • Προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις ή στους 160 C στον αέρα
  • Με ένα κουτάλι του γλυκού αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα στη λαμαρίνα, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα στα μπισκότα γιατί απλώνουν πολύ
  • Με το κουτάλι απαλά ισιώνουμε τα μπισκότα, πατώντας τα προς τα κάτω
  • Ψήνουμε για περίπου 12′ λεπτά

soft_cookies_1

 

Tip1: Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο πρέπει να είναι λίγο μαλακά, ίσα να έχουν σφίξει. Τα αφήνουμε να σταθούν για 10΄ στη λαμαρίνα γιατί αλλιώς διαλύονται. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως

Tip2: Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λευκές και μαύρες σταγόνες σοκολάτας για να κάνει διχρωμία (Εγώ έβαλα σταγόνες μαύρης σοκολάτας και σοκολάτας γάλακτος για λιγότερο γλυκό αποτέλεσμα)

 

Τα soft cookies πρέπει να αναφέρω ότι τα δοκίμασε πολύς κόσμος και ομολογώ ότι μου είπαν όλοι τα καλύτερα άρα η συνταγή είναι επιτυχημένη. Δεν έχετε παρά να την φτιάξετε για να τα δοκιμάσετε κι εσείς  😉

Advertisements

6 comments

  1. Αααα Φαίνονται υπέροχα !!! Επι τρία θα την κάνω την δόση! Τι να μας κάνουν 30 μπισκότα μιλάμε για πάθος… Ευχαριστούμε για τις σαφέστατες οδηγίες ψησίματος γιατί είναι το αδύνατο μου σημείο στα μπισκότα!

    • Η αλήθεια είναι πως και εγώ κάθε φορά κάνω διπλή δόση τουλάχιστον! Δεν μένει τίποτα που να αποκαλύπτει το έγκλημα! Εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού! χιχιχι

  2. τα εκανα τα μπισκοτα και εγιναν πολυ νοστιμα,τοι μονο θεμα ειναι οτι οσο και να χτυπησα το βουτυρο και την ζαχαρη η ζαχαρη δεν ελειωσε.τι μπορω να κανω?

    • Η ζάχαρη όταν έρχεται σε επαφή με το υγρό στοιχείο έχει την τάση να λιώνει πολύ εύκολα. Το μόνο που μπορ΄ω να φανταστώ είναι ότι μάλλον το βούτυρο ήταν παγωμένο. Έτσι την επόμενη φορά σου προτείνω να λιώσεις σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο πριν το χτυπήσεις. Προσοχή όμως μην το αφήσεις να κάψει, απλώς να λιώσει. Καλή επιτυχία γλυκιά μου!!! ❤

  3. σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση!μαλλον αυτο πρεπει να φταιει θα τα ξανακανω σημερα γιατι απο γευση εγιναν σουπερ!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s