Αρωματικά pumpkin cupcakes

pumpkin3

Αρωματική κανέλα, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο προσθέτουν ένταση και γεύση σε ένα cupcake με πούλπα από γλυκιά κολοκύθα. Μην το απαρνηθείς πριν το δοκιμάσεις…

pumpkin5

Στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική υπάρχει το κλασικό, το παραδοσιακό, αυτό που γνωρίζουμε σαν την παλάμη του χεριού μας και υπάρχει και εκείνο που διαφέρει ελαφρώς από όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

pumpkin1

Όχι, δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, όμως βρήκαμε αυτή τη συνταγή (indeed αμερικάνικης εμπνεύσεως) ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Όλα τα υλικά που κάνουν μια γλυκιά κολοκυθόπιτα ένα αριστούργημα, σε μια ζύμη για κέικ και από πάνω frosting για μοναδική απόλαυση.

Υλικά για 12 cupcakes

  • 1 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Μια πρέζα γαρίφαλο
  • 100 γρ. κολοκύθα γλυκιά καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • Για το frosting: 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 βανίλια
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

Προετοιμασία

  • Βάλε την κολοκύθα σε νερό να βράσει και να μαλακώσει. Αφού κρυώσει ελαφρά, πρόσθεσε την καστανή ζάχαρη και λιώσε τα κομμάτια κολοκύθας.
  • Ανακάτεψε τα στερεά υλικά σου, αλεύρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε την κολοκύθα, τη ζάχαρη, το βούτυρο σε κυβάκια να γίνουν ένα. Πρόσθεσε και τα αυγά και αφράτεψε με το σύρμα
  • Ρίξε σιγά, σιγά και το αλεύρι να πάρεις ένα χυλό όπως εκείνον που για κάθε κλασικό κέικ
  • Στρώσε φόρμα με καραμελόχαρτα και μοίρασε τη ζύμη. Βάλε στο φούρνο στους 170 για 20′ λεπτά περίπου. Βγάλε και άφησε στην άκρη να κρυώσουν καλά.
  • Για το frosting: Χτύπησε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν και βάλε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη μύτη που επιθυμείς για το γαρνίρισμα. Βάλε στο ψυγείο και άφησε να σφίξει ελαφρά ώστε να μπορείς να τη δουλέψεις.
  • Στόλισε τα κρύα cupcakes με το frosting και σέρβιρε.

pumpkin4Tip: Πρόσεξε το γαρίφαλο να μην σου πέσει πολύ γιατί θα σκεπάσει τα αρώματα όλων των υπόλοιπων συστατικών. Μπορείς να βάλεις στη ζύμη σταφίδες και καρύδια που του πάνε τρελά. Φρόντισε όμως να τα περάσεις από αλεύρι πριν τα ενσωματώσεις για να μην κάτσουν στο κάτω μέρος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s