Lemon pie με βάση από μπισκότο και δάκρυα σοκολάτας

lemon_pie_2

Φτιάχνουμε lemon pie με τον πιο γρήγορο και απλό τρόπο… αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είναι και λιγότερο ξινο-απολαυστική. Το μικρό μυστικό αυτού του γλυκού; Σταγόνες σοκολάτας στη βάση της.

lemon_pie_3

Η κρέμα είναι τόσο απολαυστική που μπορείς απλά να φτιάξεις κάμποση και να την βάζεις σε κρουασάν και ό, τι άλλο λαχταράς κάθε φορά που θέλεις αυτή τη μοναδική γεύση λεμονιού. Επιλέξαμε να κάνουμε μια βάση από τριμμένο μπισκότο για να γίνει πιο εύκολα και να μην παιδευόμαστε με τη ζύμη της κατά τα άλλα απολαυστικότατης τάρτας.

Υλικά για μια lemon pie 25 εκ.

  • Για τη βάση: 125 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • Για την κρέμα λεμονιού: 125 γρ. βούτυρο
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • 125 γρ. φρέσκος χυμός λεμόνι
  • 50 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • Σαντιγί για το γαρνίρισμα

lemon_pie_1Προετοιμασία

  • Λιώσε το βούτυρο για τη βάση και βάλε μαζί με τα μπισκότα, τη ζάχαρη, το αυγό και το ξύσμα λεμόνι σε έναν επεξεργαστή να τα λιώσεις και να πάρεις μια ομοιόμορφη μάζα.
  • Στρώσε ένα στρογγυλό ταψάκι με λαδόκολλα και βάλε τη βάση πιέζοντας με τα χέρια ή με ένα κουτάλι να πάει παντού και να κάνει και «γείσο» στην άκρη.
  • Βάλε το ταψάκι στο φούρνο στους 190oC στον αέρα να ψηθεί για 10-12′ λεπτά. Θα βοηθήσει να γεμίσεις τη βάση με όσπρια μέσα σε μεμβράνη που αντέχει στο φούρνο για να μην φουσκώσει ανομοιόμορφα και σπάσει. Βγάλε από το φούρνο και πασπάλισε με τα δάκρυα σοκολάτας.
  • Στο μεταξύ ετοίμασε την κρέμα λεμόνι. Βάλε το χυμό λεμόνι να ζεσταθεί σε κατσαρόλα. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τα αυγά. Γύρισε το μείγμα στο ζεστό χυμό και ανακάτεψε με σύρμα να αρχίσει να κοχλάζει και να δένει. Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο τεμαχισμένο ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθεί.
  • Ρίξε την κρέμα πάνω από στη βάση και άφησε να κρυώσει το γλυκό. Σέρβιρε με ροζέτες σαντιγί.

lemon_pie_4

Tip no. 1: Αν θέλεις μπορείς να χτυπήσεις το ασπράδι από ένα δύο αυγά να γίνει μαρέγκα με λίγη ζάχαρη και να καλύψεις την επιφάνεια με αυτό. Σε αυτή την περίπτωση βάλε το γλυκό όλο μαζί στο φούρνο για 15′-20′ λεπτά να ψηθεί και η μαρέγκα. Τα καφετιά σχέδια που βλέπεις στις έτοιμες lemon pie γίνονται συνήθως με φλόγιστρο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s