Κολοκυθόσουπα με τζίντζερ και ιστό από γιαούρτι

halloween-soup-kolokithosoupa-wide1

Μια αχνιστή κολοκυθόσουπα με τζίντζερ και μπόλικο καυτερό πιπέρι. Όχι, η αράχνη στην επιφάνειά της είναι για την ακρίβεια και η απόδειξη πως είναι ολόφρεσκη και απολαυστική. Happy Halloween

Αν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό υλικό για τη γιορτή του Halloween, αυτό είναι σαφέστατα η γλυκιά κολοκύθα! Από τα.. σωθικά του Jack-o-Lantern (του δικού μας βεβαίως-βεβαίως που φτιάξαμε με πολύ μεράκι. ΔΕΣ ΕΔΩ) έγινε μια από τις πιο αγαπημένες μου κρεμώδεις σούπες. Την έχω δοκιμάσει και με κύμινο και είναι ανεπανάληπτη, αυτή τη φορά όμως έβαλα φρέσκο τριμμένο τζίντζερ.

halloween-soup-kolokithosoupa-2

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 1/2 κιλό κολοκύθα σε κομμάτια
  • 1 μικρή πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 μέτριο πράσο – το λευκό μέρος – σε ροδέλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 1/2 λεμόνι (το χυμό)
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • 1 κομμάτι τζίντζερ (περίπου όσο το μικρό σου δαχτυλάκι) τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  • Στραγγιστό γιαούρτι
  • Ελαιόλαδο
  • 300 ml ζωμό κότας

Προετοιμασία

  • Βάλε μπόλικο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει. Ρίξε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σόταρε να μαλακώσουν.
  • Πρόσθεσε την κολοκύθα και την πατάτα και συνέχισε το σοτάρισμα με ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίξε το ζωμό κότας, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τα υλικά να σιγοβράσουν και να μαλακώσει η κολοκύθα. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε και το πιπέρι καγιέν.
  • Τέλος, ρίξε το τζίντζερ και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει μερικά λεπτά ακόμη. Αφού είναι έτοιμη, ρίξε το χυμό λεμόνι και ανακάτεψε.
  • Με ένα ραδομπλέντερ λιώσε τα υλικά σου σε έναν απολαυστικό πουρέ. Ζέστανε και πάλι τη σούπα σου.
  • Βάλε το γιαούρτι σε κορνέ και σχεδίασε τον ιστό αράχνης πάνω σε κάθε σούπα. Σέρβιρε ραντίζοντας με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

halloween-soup-kolokithosoupa-1

Tip no. 1: Αν δεν έχεις ραβδομπλέντερ, πέρασε λίγη, λίγη τη σούπα από ένα μπλέντερ ή πολυμίξερ και λιώσε καλά.

Tip no. 2: Το τζίντζερ μπορείς να το τρίψεις ή να το ψιλοκόψεις. Αν περάσεις τη σούπα από σήτα, αφού τη λιώσεις τότε θα είσαι σίγουρος πως είναι κρεμώδης και ομοιόμορφη. Εγώ προσωπικά τρελαίνομαι να βρίσκω μικρά, μικροσκοπικά κομματάκια πικάντικο και δροσερό τζίντζερ στο πιάτο.

Advertisements

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s