Πικαντικός σολομός με σοτέ λαχανικά και καλαρμελωμένα νεκταρίνια

solomos-lime-wide

Τρυφερό φιλέτο σολομού με μια σος βουτύρου, lime και τσίλι πιπεριού, σερβιρισμένο σε σοτέ κολοκυθάκια και παντζάρια και ολόγλυκα καραμελωμένα νεκταρίνια. Η τροπική εκδοχή για να σερβίρεις ψάρι αυτό το καλοκαίρι.

solomos-lime-book

Το σολομό με σος lime και καυτερό πιπέρι τον είχα δοκιμάσει εδώ και χρόνια. Η αλήθεια είναι πως το φιλέτο αυτού του ψαριού είναι τόσο νόστιμο, που όρεξη να έχεις να το σερβίρεις με διαφορετικούς τρόπους. Αυτή τη φορά σκέφτηκα λαχανικά, σκέφτηκα καλοκαίρι και κάτι σε λίγο πιο τροπικό.

solomos-lime-1

Είναι εύκολο, είναι γρήγορο πιάτο και κατά την άποψή μου είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Τώρα στη θέση των λαχανικών μπορείς φυσικά να προσθέσεις ό, τι λαχταρά η ψυχή σου. Εγώ είχα στο ψυγείο κολοκυθάκια από τη λαϊκή και φυσικά, για κάποιο λόγο, έχω συνδυάσει το ψάρι με το παντζάρι.

Κράτησα τα φύλλα του παντζαριού και τα σέρβιρα με απολαυστικά καραμελωμένα νεκταρίνια. Ένα πλήρες πιάτο με χρώμα, άρωμα και γεύση.

solomos-lime-s

 Υλικά για 2 φιλέτα σολομού

solomos-lime-ylika

  • 2 φιλέτα σολομού με το δέρμα (περίπου 800γρ)
  • 2 lime
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. καυτερό τσίλι πιπέρι σε σκόνη
  • Για τη σαλάτα: 2 κολοκυθάκια
  • 2 μέτρια παντζάρια με τα φύλλα τους
  • 2 νεκταρίνια
  • 1 κ.γ. τζίντζερ ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Προετοιμασία

  • Αλάτισε καλά το ψάρι και από τις δύο πλευρές, ιδανικά με χοντρό αλάτι.
  • Καθάρισε τα λαχανικά και κόψε σε κυβάκια. Βάλε σε κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει και «μπλανσάρισε» πρώτα τα κολοκυθάκια και στη συνέχεια τα παντζάρια. Άφησε 1-2 λεπτά στο καυτό νερό και βγάλε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Βάλε στο νερό που βράζει τα φύλλα από το παντζάρι να μαλακώσουν 5-6 λεπτά.
  • Βάλε σε τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει και σόταρε τα κολοκυθάκια και τα παντζάρια. Σβήσε με το χυμό από 1 lime και πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο και το τζίντζερ. Απόσυρε από τη φωτιά.
  • Κόψε τα νεκταρίνια σε φέτες και βάλε σε αντικολλητικό τηγάνι να πάρουν ελαφρώς χρώμα γυρίζοντας τα κομμάτια και από τις δύο πλευρές. Ρίξε το χυμό από μισό Lime και κατέβασε από τη φωτιά.
  • Βάλε ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και αφού κάψει ακούμπησε το φιλέτο του σολομού με το δέρμα στο σκεύος. Άφησε να ψηθεί, θα δεις το χρώμα του να αλλάζει και να κάνει μια τραγανή κρούστα. Γύρισε για μερικά δευτερόλεπτα και από την άλλη να πάρει χρώμα και κατέβασε από τη φωτιά.
  • Βάλε σε ένα μπολ το βούτυρο, λιωμένο, αλλά όχι καμένο, ξύσμα από 1 lime και το χυμό από 1/2 lime. Πρόσθεσε και το καυτερό πιπέρι και ανακάτεψε καλά.
  • Βάλε το φιλέτο στο πιάτο σου και στρώσε τα σοτέ λαχανικά, τα φύλλα και πάνω τους τα καραμελωμένα νεκταρίνια. Περίχυσε τα λαχανικά με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και το φιλέτο με τη σος βουτύρου. Σέρβιρε.

solomos-lime-3

Tip: Μπορείς να ψήσεις το ψάρι και στο γκριλ ή τη σχάρα, αλείφοντάς το ελαφρά με ελαιόλαδο και αφού ψηθεί να το περιχύσεις με τη σος βουτύρου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s