Ομελέτα φούρνου με μελιτζάνα και λουκάνικο

omeleta_wide

Σάρκα μελιτζάνας, αρωματισμένη με απολαυστικό κύμινο και σερβιρισμένη μέσα σε αφράτη ομελέτα από γιαούρτι και λαχταριστό χωριάτικο λουκάνικο! Πείνασε κανείς;

omeleta_1

Είναι η νέα μανία στην οικογένεια. Λίγο τα αυγά του μπαμπά φέτος το καλοκαίρι, λίγο που την είδαμε και κάπως της υγιεινής, φτιάξαμε φέτος αρκετές ομελέτες φούρνου. Μάστερ του είδους η αδερφή μου η Κατερίνα, αλλά και φυσικά (ποια άλλη, για μάντεψε!!) η μαμά! Αυτή όμως την ομελέτα την έκανα μόνος μου και την καταβρόχθισα και  μόνος μου. Το ομολογώ, στις φωτογραφίες πρόλαβε να επιζήσει της πείνας μου μόνο η μισή. Πάλι καλά.

omeleta_3

Και κάτι ακόμη. Επιτέλους, σε μια συνταγή ξεπέρασα τη φοβία μου για τη μελιτζάνα. Πάντα πιστεύω θα είναι πικρή, άψητη, σκληρή και εγώ δεν ξέρω τι. Κι όμως! Αρκεί να είναι καλή μελιτζάνα και η γεύση που δίνει σε συνδυασμό με το κύμινο σε κάθε μπουκιά είναι ανεπανάληπτη.

Υλικά για ταψάκι 30 εκατοστών

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα σε κύβους
  • 1/2 χωριάτικο λουκάνικο σε φέτες
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αυγά
  • Λίγο νερό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Κύμινο
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα σε φέτες

omeleta_4

Προετοιμασία

  • Χτύπησε τα αυγά και πρόσθεσε το γιαούρτι. Ανακάτεψε καλά να γίνουν ένα σώμα και αλατοπιπέρωσε.
  • Καθάρισε τη μελιτζάνα από τη φλούδα της και κόψε σε κυβάκια. Βάλε σε αντικολλητικό με ελαιόλαδο, αφού κάψει καλά και σόταρε να μαλακώσει μαζί με σκόνη κύμινο και το σκόρδο σε φετάκια για 4′ με 5′ λεπτά. Πρόσθεσε το λουκάνικο και συνέχισε το σοτάρισμα να ψηθεί και το λουκάνικο και να μαλακώσουν καλά τα κομμάτια της μελιτζάνας.
  • Γύρισε τα υλικά σου στα αυγά, ανακάτεψε, πρόσθεσε λίγο νεράκι αν πιστεύεις πως είναι πολύ πηχτό το μείγμα σου και γύρισε στο ταψί.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC.
  • Πρόσθεσε πάνω από την ομελέτα τις φέτες με τη ντομάτα και βάλε στο φούρνο. Ψήσε για 40′ λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα η ομελέτα σου.
  • Βγάλε και σέρβιρε αμέσως…

omeleta_2

Tips: Βάλε την ομελέτα να ψηθεί στη χαμηλή σκάλα μέσα στο φούρνο για να είσαι σίγουρη πως ψήθηκε και από κάτω.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s