Κατάσταση Κουλουράκια με κανέλα και κονιάκ

koulourakia_1

Το άρωμα της κανέλας σε παίρνει από τη μύτη. Αυτά τα κουλουράκια τα έφτιαξε η Άννα για το Πάσχα. Είναι και νηστίσιμα, οπότε μπορείς να τα δοκιμάσεις αμέσως!

Η ξαδέρφη μας η Άννα έχει γίνει ο πεινασμένος πράκτορας του Cookle IT από το Αγρίνιο. Τα σταφιδόψωμά της έγιναν ανάρπαστα στο blog και η Άννα συνεχίζει να μας στέλνει τις νόστιμες συνταγές της. *Μείνε εδώ μετά το Πάσχα να δεις μια τούρτα που έχει φτιάξει μόνο για τους πεινασμένους του Cookle IT! Για την ώρα, πεντανόστιμα, αρωματικά και κατάλληλα και για τη Mεγάλη βδομάδα κουλουράκια με κονιάκ και κανέλα.

 Υλικά για 50-60 κομμάτια

koulourakia_ulika

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 1/2  κ.σ.  κανέλα
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ. baking powder
  • Σουσάμι(προαιρετικά)

Προετοιμασία

  • Διάλυσε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και άφησε στην άκρη
  • Χτύπησε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και την κανέλα και πρόσθεσε το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ και το ξύσμα
  • Ανακάτεψε το baking powder με το αλεύρι και πρόσθεσέ το σιγά, σιγά στα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνοντας ώσπου να πάρεις μια ζύμη λεία που πλάθεται χωρίς να κολλάει στα χέρια
  • Πλάσε τη ζύμη σε ό, τι σχέδιο βάλει ο νούς σου και στρώσε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα
  • Ψήσε στις αντιστάσεις, στους 190oC για 30′ λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.

 

koulourakia_2

Tip no. 1: Δεν παίρνουν πολύ έντονο χρώμα, οπότε μην ξεχαστείς και τα αφήσεις πολύ γιατί ενδέχεται να σου ξεραθούν.

Tip no. 2: Η Άννα δοκίμασε και με σουσάμι (στη δεύτερη φωτό) και χωρίς. Στην πρώτη περίπτωση να ξέρεις πως θα δυσκολευτείς λίγο να τα πλάσεις στο σχέδιο που θες και αν τα καλύψεις με σουσάμι

Advertisements

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s