Πανεύκολο σουφλέ πραλίνα

souffle_pralina_wide

Όταν λέμε piece of cake, μιλάμε για αυτό ακριβώς το γλυκό. Όλοι οι εθισμένοι στη μερέντα ή τη νουτέλα (υπάρχουν και αυτά τα διλήμματα) θα λατρέψουν αυτό το γλυκό, που πιο εύκολο δεν έχεις ξαναφτιάξει. Έτοιμο σε 15′ λεπτά.

souffle_pralina_1

Η Νατάσα είχε κέφια και επειδή, όταν η Νατάσα έχει κέφια μιλάμε πάντα για γλυκό από το πουθενά, να πως μετέτρεψε ένα κουτί πραλίνα φουντουκιού και τέσσερα αυγά σε απολαυστικό σουφλέ.

 Υλικά για 6 άτομα

souffle_pralina_ulika

  • 400γρ. πραλίνα φουντουκιού

 

  • 4 αυγά χτυπημένα

 

  • Λίγο βούτυρο και αλεύρι για το ταψί

 

  • Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

 

 

 

Προετοιμασία

  • Λιώσε τη μερέντα σε ένα κατσαρολάκι ώστε να αραιώσει
  • Χτύπησε τα αυγά και πρόσθεσέ τα προσεκτικά να γίνουν ένα σώμα
  • Γύρισε το μείγμα σε μικρό στρογγυλό ταψάκι 20εκ. αλευρωμένο και βουτυρωμένο
  • Ψήσε στους 170οC για 15′ λεπτά
  • Άφησε το σουφλέ να κρυώσει ελαφρά και ξεφόρμαρε. Σέρβιρε αν θέλεις πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.

souffle_pralina_2

Tip no. 1: Δοκίμασε να το σερβίρεις με κρέμα γάλακτος ή παγωτό όπως ένα κλασικό σουφλέ.

Tip no. 2: Αν δεν το καταναλώσεις αμέσως, που πολύ αμφιβάλλουμε, τότε καλό είναι να το ζεστάνεις ελαφρά σε ένα φούρνο μικροκυμάτων πριν το σερβίρεις.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s