Ζαμπονοτυρόπιτα πλεχτή

zabonotyropita_wide

Και γιατί όχι να μην κάνουμε μια πλεχτή ζαμπονοτυρόπιτα? Σε όλους άλλωστε στις πίτες αρέσουν οι γωνίες οπότε να ένας τρόπος να έχουν όλοι από μια ή τουλάχιστον μια!

Οι γιορτές μπορεί να τελείωσαν αλλά εμείς εδώ επιμένουμε στις πίτες αν και δεν είναι το πιο διαιτητικό φαγητό. Κάτι διαφορετικό όμως αυτή την φορά. Μια πολύ εύκολη όσο και νόστιμη πίτα την οποία όμως την κάναμε πλεχτή γιατί εκτός από την γέμιση σαν οικογένεια είμαστε και fun της σφολιάτας!

Υλικά για 4-6 άτομα

zabonotyropita_ylika

 

  • 250 γρ. διάφορα αλλαντικά
  • 150 γρ. μαλακά κίτρινα τυριά
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 1 αυγό
  • 3 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1 φύλλο σφολιάτας

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάς το αυγό και προσθέτεις και τα αλλαντικά με τα τυριά

zabonotyropita_1

  • Στρώσε σε ένα ταψί το φύλλο σφολιάτας και άπλωσε στην μέση του φύλλου την κέτσαπ
  • Από πάνω βάλε την γέμιση που έχεις ετοιμάσει

zabonotyropita_2

  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε δεξιά και αριστερά την σφολιάτα σου σε φαρδιές λωρίδες πάχους περίπου 2εκ
  • Έπειτα άρχισε να τα πλέκεις μεταξύ τους

zabonotyropita_3

  • Αφού την έχεις πλέξει όλη πίεσε με τα δάχτυλα σου το πάνω και το κάτω μέρος να κλείσουν καλά
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 περίπου λεπτά

zabonotyropita_4

  • Κόψε σε ροδέλες και σέρβιρε με σαλάτα της αρεσκείας σου

zabonotyropita_square

Tip1: Στο ταψί πριν βάλεις το φύλλο σου βάλε λαδόχαρτο αλλιώς άλειψε το με λίγο ελαιόλαδο για να μην σου κολλήσει

Tip2: Από πάνω πριν το ψήσεις δεν χρειάζεται να το αλείψεις με αυγό όπως κάνουμε συνήθως στις πίτες. Η σφολιάτα έχει από μόνη της μέσα αυγό και βούτυρο με αποτέλεσμα να ροδοκοκκινήσει τέλεια!

Καλή όρεξη!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s