Κέικ με ζαχαρούχο γάλα

sugarmilk_cake_wide

Το κέικ είναι χριστουγεννιάτικο ή η διάθεση μας? Η διάθεση μας σίγουρα οπότε ότι φτιάχνουμε αυτές τις μέρες θέλουμε να θυμίζει και κάτι από Χριστούγεννα!

Έτσι και εμείς φτιάξαμε ένα κέικ με ζαχαρούχο γάλα και χωρίς καθόλου βούτυρο ή μαργαρίνη και το κάναμε χιονισμένο προς τιμήν των ημερών!

Υλικά

sugarmilk_cake_ylika

  •  1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά μεσαία
  • 2 βανιλίνες
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

sugarmilk_cake

Εκτέλεση

  • Σε μπολ ρίξε το ζαχαρούχο και πρόσθεσε ένα ένα τα αυγά σιγά σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα να διαλυθούν.
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε και το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
  • Άδειασε το μείγμα σε φόρμα ή μικρό ταψί διαμέτρου έως 22 εκ.
  • Αφού πρώτα το έχεις βουτυρώσει και αλευρώσει καλά.
  • Ψήσε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.

sugarmilk_cake_square

Τώρα αν εσύ αυτό το κέικ θέλεις να το ονομάσεις χριστουγεννιάτικο γιατί όχι? Εμείς το κάναμε!

Tip: Αυτό το κέικ είναι μια θαυμάσια βάση για τούρτες. Μην φοβηθείς να το κόψεις οριζόντια, να το βρέξεις με σιρόπι και να το γεμίσεις με μια πλούσια κρέμα.Εμείς θα το κάνουμε πάντως!

 

Advertisements

9 comments

  1. το έφτιαξα αλλά κάτι δεν πήγε καλά, το μείγμα ήταν τρομερά υδαρές. Αφού ψήθηκε βγήκε ένα συμπαγές πράγμα που σε καμία περίπτωση δε θυμίζει κέικ. Any ideas?

    • μηπως δεν χρησιμοποιησες το σωστο σκευος? δεν θελει την φορμα του κεικ γι’αυτο ειπα οτι θελει ενα ταψι μικρο εως 22 εκ. η δοσολογια. το φτιαχνω αυτο το κεικ τουλαχιστον 1 φορα την εβδομαδα και παντα μου βγαινει το ιδιο οποτε υποψιαζομαι μαλλον το σκευος που χρησιμοποιησες 😉

      • χρησιμοποίησα μια springform (αποσπώμενη). Από τη φωτογραφία σου μου φάνηκε ότι κι εσύ το ίδιο χρησιμοποίησες. Λες να του δώσω μια ευκαιρία ακόμη σε άλλο ταψάκι, απλά αναρωτιέμαι πώς θα φουσκώσει με τόσο υγρό…

      • θελει μικρο μεγεθος ταψιου και καλα προθερμασμενο φουρνο. η αληθεια ειναι πως δεν φουσκωνει παρα πολυ οπως ειδες και στις φωτο. δεν θα γινει δλδ οπως ενα κλασσικο κεικ. αν θες δοκιμασε να προσθεσεις λιγο ακομη μπεικιν παουντερ. αντι για 1/2 κουταλακι βαλε ενα ή ακομα μηπως τα αυγα σου ηταν πολυ μικρα γιατι και τα αυγα το βοηθανε να φουσκωσει θελει μετρια αυγα. αν ειναι πολυ μικρα βαλε ενα ακομα. δωστου μια ευκαιρια και προτινω αν σου αρεσουν τα εσπεριδοειδη απο πανω αντι για ζαχαρη αχνη να βαλεις ενα γλασο λεμονιου ή πορτοκαλιου. του ταιριαζει πολυ 😉

  2. Δεν είχε καμία σχέση με αυτό της φωτογραφίαςή με κεικ γενικότερα…σαν ψημενη κρεμα βγήκε αυτό που έκανα…ταψί χρησιμοποίησα και τα υλικά ακριβώς….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s