Κέικ με ζαχαρούχο γάλα

sugarmilk_cake_wide

Το κέικ είναι χριστουγεννιάτικο ή η διάθεση μας? Η διάθεση μας σίγουρα οπότε ότι φτιάχνουμε αυτές τις μέρες θέλουμε να θυμίζει και κάτι από Χριστούγεννα!

Έτσι και εμείς φτιάξαμε ένα κέικ με ζαχαρούχο γάλα και χωρίς καθόλου βούτυρο ή μαργαρίνη και το κάναμε χιονισμένο προς τιμήν των ημερών!

Υλικά

sugarmilk_cake_ylika

  •  1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά μεσαία
  • 2 βανιλίνες
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

sugarmilk_cake

Εκτέλεση

  • Σε μπολ ρίξε το ζαχαρούχο και πρόσθεσε ένα ένα τα αυγά σιγά σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα να διαλυθούν.
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε και το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
  • Άδειασε το μείγμα σε φόρμα ή μικρό ταψί διαμέτρου έως 22 εκ.
  • Αφού πρώτα το έχεις βουτυρώσει και αλευρώσει καλά.
  • Ψήσε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.

sugarmilk_cake_square

Τώρα αν εσύ αυτό το κέικ θέλεις να το ονομάσεις χριστουγεννιάτικο γιατί όχι? Εμείς το κάναμε!

Tip: Αυτό το κέικ είναι μια θαυμάσια βάση για τούρτες. Μην φοβηθείς να το κόψεις οριζόντια, να το βρέξεις με σιρόπι και να το γεμίσεις με μια πλούσια κρέμα.Εμείς θα το κάνουμε πάντως!

 

Advertisements

9 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η Catriona Ntoulma λέει:

    There is not butter or oil — or you forgot it ??

    1. Ο/Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ λέει:

      no butter no oil dear! I didnt forget it 🙂

  2. Ο/Η megafi λέει:

    το έφτιαξα αλλά κάτι δεν πήγε καλά, το μείγμα ήταν τρομερά υδαρές. Αφού ψήθηκε βγήκε ένα συμπαγές πράγμα που σε καμία περίπτωση δε θυμίζει κέικ. Any ideas?

    1. Ο/Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ λέει:

      μηπως δεν χρησιμοποιησες το σωστο σκευος? δεν θελει την φορμα του κεικ γι’αυτο ειπα οτι θελει ενα ταψι μικρο εως 22 εκ. η δοσολογια. το φτιαχνω αυτο το κεικ τουλαχιστον 1 φορα την εβδομαδα και παντα μου βγαινει το ιδιο οποτε υποψιαζομαι μαλλον το σκευος που χρησιμοποιησες 😉

      1. Ο/Η megafi λέει:

        χρησιμοποίησα μια springform (αποσπώμενη). Από τη φωτογραφία σου μου φάνηκε ότι κι εσύ το ίδιο χρησιμοποίησες. Λες να του δώσω μια ευκαιρία ακόμη σε άλλο ταψάκι, απλά αναρωτιέμαι πώς θα φουσκώσει με τόσο υγρό…

      2. Ο/Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ λέει:

        θελει μικρο μεγεθος ταψιου και καλα προθερμασμενο φουρνο. η αληθεια ειναι πως δεν φουσκωνει παρα πολυ οπως ειδες και στις φωτο. δεν θα γινει δλδ οπως ενα κλασσικο κεικ. αν θες δοκιμασε να προσθεσεις λιγο ακομη μπεικιν παουντερ. αντι για 1/2 κουταλακι βαλε ενα ή ακομα μηπως τα αυγα σου ηταν πολυ μικρα γιατι και τα αυγα το βοηθανε να φουσκωσει θελει μετρια αυγα. αν ειναι πολυ μικρα βαλε ενα ακομα. δωστου μια ευκαιρια και προτινω αν σου αρεσουν τα εσπεριδοειδη απο πανω αντι για ζαχαρη αχνη να βαλεις ενα γλασο λεμονιου ή πορτοκαλιου. του ταιριαζει πολυ 😉

      3. Ο/Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ λέει:

        μην μου ξεχνάτε να κοσκινίζετε το αλεύρι!!! αλλιώς δεν φουσκώνει!!!

  3. Ο/Η Ελένη μπακογιαννη λέει:

    Δεν είχε καμία σχέση με αυτό της φωτογραφίαςή με κεικ γενικότερα…σαν ψημενη κρεμα βγήκε αυτό που έκανα…ταψί χρησιμοποίησα και τα υλικά ακριβώς….

    1. Ο/Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ λέει:

      κοσκίνισες το αλεύρι όπως έλεγε η συνταγή? γιατί εκεί είναι το μυστικό! αλλιώς δεν φουσκώνει το κέικ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s