Ρολό χοιρινό, γεμιστό με πιπεριές και τυρί


rolo_gemisto_wide

Το πιο τρυφερό κομμάτι χοιρινοί γίνεται ρολό και γεμίζει με απολαυστικές πιπεριές, τυρί και μπέικον.

Σε 1 μήνα ακριβώς έχουμε Χριστούγεννα και δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε έτσι όσους δεν τρώνε την γαλοπούλα. Έτσι λοιπόν σας ετοιμάσαμε κάτι διαφορετικό αλλά παρόλα αυτά γεμιστό. Γεμιστό ρολό χοιρινό με πολύχρωμες πιπεριές, μπέικον και κεφαλοτύρι.

Υλικά για 4-6 άτομα

rolo_gemisto_ulika

  • 1,5 κιλό χοιρινή σπάλα χωρίς κόκκαλο
  • 10 φέτες μπέικον
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 300 γρ. κεφαλοτύρι
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

rolo_gemisto1

  • Πάρτε το κομμάτι κρέας και με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίξτε το κατά μήκος (αν νομίζετε ότι δεν θα τα καταφέρετε ζητήστε από το χασάπη σας να το κάνει για σας)
  • Αλατοπιπερώστε το κρέας σας και από τις δύο πλευρές
  • Στρώστε τις φέτες με το μπέικον
  • Από πάνω στρώστε τις πιπεριές σας αφού πρώτα τις έχετε κόψει σε μπαστουνάκια
  • Και από πάνω το κεφαλοτύρι αφού και αυτό το έχετε κόψει σε μπαστουνάκια
  • Ρολάρετε με τα χέρια σας και αν δεν θέλετε να σας ανοίξει κλείστε το με ένα σχοινί (υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά σχοινιά που είναι για τρόφιμα)
  • Τυλίξτε καλά και σφιχτά με λαδόχαρτο
  • Ψήστε σε γάστρα για περίπου 2 με 2,5 ώρες στους 200°
  • rolo_gemisto2Κόψτε σε λεπτές φέτες και σερβίρετε το

rolo_gemisto_squareΌπως βλέπετε δεν κρατιόμαστε για τα Χριστούγεννα και οι εκπλήξεις που σας επιφυλάσσουμε δεν περιγράφονται οπότε αναμείνατε και δεν θα σας απογοητεύσουμε!!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s