Σαγιονάρα!! Φτιάχνουμε μάκι με σολομό

syntagi-gia-sushi-5

Φτιάχνουμε σούσι με σολομό και κυριολεκτικά μετατρέπουμε τη βραδιά στο τέλειο γιαπωνέζικο soiree! Ναι, το σούσι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται και άλλωστε είχαμε την καλύτερη βοήθεια για να έχουμε σίγουρη επιτυχία.

Η Δέσποινα μας φώναξε σπίτι και μας έδειξε τα μυστικά του σούσι. Όχι δεν είναι από την Ιαπωνία, είναι από την Κρήτη, αλλά ξέρει από καλό… μάκι!!

syntagi-gia-sushi-2

Το μόνο που χρειάζεται το σούσι είναι τα σωστά υλικά. Καλό, ολόφρεσκο ψάρι, το ρύζι που είναι προορισμένο ειδικά για την παρασκευή του που είναι πιο κολλώδες από το κανονικό και φυσικά τα φύλλα από φύκι. Τα… ξυλάκια είναι προαιρετικά. Εγώ προσωπικά δεν θα τα μάθω ποτέ…

syntagi-gia-sushi-4

Έχω και ένα βιντεάκι με τη Δέσποινα να τυλίγει το σούσι!!! Υπομονή, θα το ανεβάσω σύντομα!!

Υλικά

syntagi-gia-sushi-ulika-2

  • 500 γρ. φιλέτο σολομού
  • 300 γρ. ρύζι για σουι
  • 10 κ.σ. ξύδι ρυζιού
  • 5 κ.γ. Ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 πακέτο φύλλα νόρι για σούσι
  • 100 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 2 αγγούρια καθαρισμένα και κομμένα σε στικς
  • 3-4 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε στικς
  • Γουασάμπι
  • Σόγια σος
  • Πίκλες τζίντζερ

 

Προετοιμασία

  • Βάλε το ρύζι σε κατσαρόλα και πρόσθεσε νερό να το σκεπάσει ένα δάχτυλο. Συμβουλέψου και τις οδηγίες στη συσκευασία.
  • Αφού βράσει το ρύζι, σούρωσε και ανακάτεψε το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και πρόσθεσέ το σε αυτό. Χρησιμοποίησε μια ξύλινη κουτάλα ραντισμένη με το ξύδι για το ανακάτεμα γιατί το ρύζι κολλάει αρκετά.
  • Καβούρδισε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι να πάρει χρώμα.
  • Κόψε το σολομό σε λεπτά κάθετα φετάκια.

syntagi-gia-sushi-step-4

  • Βάλε πάνω σε ένα μπαμπού (είναι ματ για να τυλίγεις τα σούσι) ένα φύλλο νόρι. Στρώσε μια λεπτή στρώση ρυζιού, αφήνοντας χώρο από τα πλαϊνά. Πασπάλισε με σουσάμι και γουασάμπι.

syntagi-gia-sushi-step-1

  • Βάλε στην άκρη του φύλλου, από τη μεριά που θα ξεκινήσεις το τύλιγμα, δυο τρία κομμάτια σολομό, αγγουράκι και καρότο.
  • Πιάσε το φύλλο με τα χέρια σου, μαζί με το μπαμπού και τύλιξε αρκετά σφιχτά. Πίεσε το μάκι ελαφρά, ρολάροντας να φορμαριστεί.

syntagi-gia-sushi-step-3

  • Με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι, κόψε τα ρολάκια σε φέτες λεπτές. Βούτα το μαχαίρι σε νερό κάθε φορά για να μην κολλάει.
  • Σέρβιρε με σόγια σος, γουσάμπι και πίκλες τζίντζερ αν θέλεις.

syntagi-gia-sushi-1

syntagi-gia-sushi-3

Tip: Αν σε φρικάρει το ωμό ψάρι κάνε το εξής. Χρησιμοποίησε νόστιμο καπνιστό σολομό. Σςςςς, μην πεις πως στο είπα εγώ! Θα μας την πέσουν οι φίλοι μας οι Ιάπωνες!!

diagonismos-metrita-pockee-cookle-fb

Εσύ έλαβες μέρος στον super διαγωνισμό μας; Μπες στην κλήρωση για 100 ευρώ μετρητά που θα μοιραστούν σε δέκα τυχερούς. Μάθε περισσότερα για το διαγωνισμό του Cookle it ΕΔΩ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s