Donuts

donuts_wide

Μπορεί να μην έχουμε καταλάβει για καλά εδώ στην Αθήνα τον χειμώνα αλλά στην υπόλοιπη Ελλάδα έχει μπει για τα καλά. Έτσι είπαμε να σας ζεστάνουμε λιγάκι με μερικά ζεστά και λαχταριστά donuts γεμιστά με σοκολάτα και πασπαλισμένα άλλα με άχνη ζάχαρη και άλλα με γλυκιά καραμέλα που φτιάξαμε μόνοι μας!

Εσύ έλαβες μέρος στον super διαγωνισμό μας; Μπες στην κλήρωση για 100 ευρώ μετρητά που θα μοιραστούν σε δέκα τυχερούς. Μάθε περισσότερα για το διαγωνισμό του Cookle it ΕΔΩ

 

Υλικά για 30-35 donuts

donuts_ylika

  • 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και στο τέλος λίγο λίγο το νερό
  • Ζυμώνουμε ελαφρώς με το χέρι μας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια
  • Την αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένη με μια πετσέτα για μια ώρα και να διπλασιαστεί σε όγκο
  • Πάνω σε μια λαδόκολλα απλώνουμε την ζύμη με τον πλάστη
  • Με ένα ποτήρι σχηματίζουμε στρογγυλά ζυμαράκια

donuts_1

  • Τα τοποθετούμε όλα σε μια πιατέλα μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά το λάδι

donuts_2

  • Αρχίζουμε το τηγάνισμα. Τα donuts όσο τηγανίζονται φουσκώνουν και παίρνουν το σχήμα μιας μικρής φουσκωμένης μπαλίτσας
  • Βγάζουμε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας έτσι να φύγουν τα πολλά λάδια
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε μερέντα αραιωμένη με λίγο γάλα

donuts_4

  • Με μια σύριγγα (ναι καλά ακούσατε, χωρίς την βελόνα φυσικά 😛 ) γεμίζουμε τα donuts
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή με λιωμένη καραμέλα (τον τρόπο για να φτιάξετε καραμέλα θα σας τον δείξω σε επόμενη συνταγή)

donuts_3

Έτοιμα τα donuts σας! Εύκολα, γρήγορα και σοκολατένια!!!

Tip1: Αν θέλετε να κάνετε τα donuts να μοιάζουμε με τα κλασσικά που έχουν τρύπα στην μέση πάρτε το καπάκι από ένα μπουκάλι και όταν ανοίξετε την ζύμη και σχηματίσετε τα στρογγυλά ζυμαράκια σας απλά κάντε με το καπάκι σας στην μέση άλλο ένα κόψιμο. Η υπόλοιπη διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια

Tip2: Προσοχή θέλει στο τηγάνισμα. Όταν τα donuts σας αρχίζουν να παίρνουν χρώμα να τα βγάζετε γιατί αλλιώς θα σας γίνουν σκληρά

Tip3: Αν την ώρα που ζυμώνετε νιώσετε τη ζύμη να κολλάει στα χέρια σας προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι απλά προσέξτε να είναι μαλακή η ζύμη σας και όχι σφιχτή γιατί θα χρειαστεί να προσθέσετε αλεύρι και την ώρα που την ανοίγετε με τον πλάστη

diagonismos-metrita-pockee-cookle-fb

Εσύ έλαβες μέρος στον super διαγωνισμό μας; Μπες στην κλήρωση για 100 ευρώ μετρητά που θα μοιραστούν σε δέκα τυχερούς. Μάθε περισσότερα για το διαγωνισμό του Cookle it ΕΔΩ

Advertisements

2 comments

    • Αφού περάσουν λίγα λεπτά δοκίμασε το λάδι με ένα πολύ μικρό κομματάκι ζύμης. Αν δεις ότι αρχίζει να ροδίζει και μετά από λίγα δευτερόλεπτα έρχεται στην επιφάνεια τότε το λάδι είναι έτοιμο. Καλή επιτυχία!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s