Μιλφέιγ

milfeig_wide

Χίλια φύλλα λέει ότι θέλει αυτό το γλυκό αλλά ο ελληνικός τρόπος εμένα μου φαίνεται πιο εύκολος. Τραγανή καραμελωμένη σφολιάτα και αντί για την κλασσική μόνο κρέμα μιλφέιγ και άλλη μια, πιο σοκολατένια!

Όταν αγαπάς την σοκολάτα όπως εμείς εδώ στο Cookle βρίσκεις τρόπους να την ταιριάξεις παντού. Έτσι κι σε αυτό το κλασσικό γλυκό εμείς κάναμε και μια σοκολατένια εκδοχή, εκτός από την κλασσική κρέμα και πόσο εύκολο ήταν δεν θα το πιστέψεις. Και όσον αφορά την καραμελωμένη σφολιάτα δοκίμασε την και μόνη της. Είναι απλά θεϊκή!!!

Υλικά για 10 κομμάτια

milfeig_ylika

  • 1 πακέτο σφολιάτας (2 φύλλα περιέχονται)
  • 1 μικρή σοκολάτα γάλακτος
  • 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ (την ποσότητα του γάλακτος που χρειάζεται θα την δεις στις οδηγίες γιατί η κάθε εταιρία διαφέρει)
  • άχνη ζάχαρη (θα χρειαστείς περίπου μισό πακέτο)
  • αντικολλητικό λαδόχαρτο

Εκτέλεση

  • Πρώτα άπλωσε στο μεγάλο ταψί της κουζίνας σου λαδόχαρτο και τοποθέτησε το 1 φύλλο σφολιάτας
  • Βάλε με ένα κουτάλι αρκετή ζάχαρη άχνη μέχρι να το καλύψεις όλο

milfeig_1

  • Σκέπασε με ακόμα ένα φύλλο λαδόχαρτου και βάλε από πάνω ένα άδειο ταψί έτσι ώστε να μην φουσκώσει η σφολιάτα σου καθώς θα ψήνεται
  • Ψήσε στους 200° μέχρι να ροδίσει περίπου για 15 λεπτά (να έχεις τον νου σου όμως γιατί όλες οι κουζίνες δεν είναι ίδιες)
  • Κάνε το ίδιο και με το δεύτερο φύλλο και άστα στην άκρη να κρυώσουν

milfeig_2

  • Σε ένα μπολ φτιάξε την κρέμα σου σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης
  • Πάρε την μισή από την κρέμα σου και βάλ’την σε άλλο μπολ
  • Λιώσε σε μπεν μαρί την σοκολάτα σου αφού την κόψεις μικρά κομματάκια και πρόσθεσε την στην μισή κρέμα και ανακάτεψε καλά
  • Κόψε με ένα μαχαίρι τις άκρες από τις σφολιάτες, θρυμμάτισε τα κομμάτια και κράτα τα στην άκρη (αυτό θα είναι το decor σου)
  • Κόψε τις 2 σφολιάτες σε τετράγωνα κομμάτια περίπου στο ίδιο μέγεθος
  • Σε κάθε τετράγωνο βάλε μια κουταλιά από την κρέμα σου, σκέπασε με άλλο ένα κομμάτι σφολιάτα και ρίξε από πάνω τα τρίμματα από την σφολιάτα που κράτησες στην άκρη
  • Πασπάλισε με άχνη ζάχαρη
  • Κάνε το ίδιο και με τα υπόλοιπα κομμάτια

milfeig_3

Έχεις ένα γλυκό για όλα τα γούστα. Σοκολατένιο για τους chocolate junkies και το κλασσικό για τους πιο συμβατικούς 😉

 

Tip: Μπορείς βέβαια αντί να κάνεις ατομικά μιλφέιγ να στρώσεις ένα φύλλο κάτω να βάλεις την μισή σου κρέμα και ένα φύλλο πάνω την άλλη μισή κρέμα και να βάλεις τα σπασμένα κομμάτια που κράτησες και να πασπαλίσεις με άχνη ζάχαρη. Έτσι θα έχεις ένα μιλφέιγ που ο καθένας θα κόψει το μέγεθος του κομματιού που επιθυμεί

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s