Χοιρινή μπριζόλα-φάκελος με πουρέ αρωματισμένο με τζίντζερ

sfoliata-brizola-poures-1

Πώς θα σου φαινόταν να τύλιγες την χοιρινή μπριζόλα σε αφράτη σφολιάτα και όλο αυτό να το σέρβιρες με μια σος από γαργαλιστικό λευκό κρασί και μανιτάρια;

sfoliata-brizola-poures-2

Από την ημέρα που άνοιξα το Cookle It, κάθε φορά που πλησιάζω στην κουζίνα με το πιο απλό, καθημερινό υλικό κάτι με διαολίζει να το δοκιμάσω αλλιώς. Για παράδειγμα οι μπριζόλες… εντάξει τις προτιμώ στα κάρβουνα, αλλά έχω μια τεχνική από την μαμά που ψήνονται στο αντικολλητικό με μπόλικο λεμόνι και γίνονται γλύκισμα. Είχα μόλις πάρει και μια σφολιάτα, μου είχε μείνει και λίγο Moscato D’ Asti από την προηγούμενη και σκέφτηκα… δεν το δοκιμάζω;

Τυλιγμένη μπριζόλα σε σφολιάτα, σερβιρισμένη με μια σος από λευκό αφρώδη οίνο και μανιτάρια. Την συνόδευσα με έναν απολαυστικό πουρέ πατάτας (είπαμε, η πατάτα είναι λατρεία!) με τζίντζερ και τριμμένο τυρί και λίγη σαλάτα, κάτι σαν επίφαση καλής διατροφής!

 

Υλικά για 2 άτομα

  • 1 χοιρινή μπριζόλα λαιμού χωρίς κόκκαλο
  • 1 ποτήρι του κρασιού Moscato D’Asti ή άλλο αφρώδη οίνο
  • 5-6 μανιτάρια κομμένς σε φέτες
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Για τον πουρέ: 3-4 μέτριες πατάτες
  • 4 κ.σ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Λαχανικά της επιλογής σου ως σαλάτα-γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Προετοιμασία

  • Βάλε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει με λίγο ελαιόλαδο. Θωράκισε τη μπριζόλα σου, αφού την αλατοπιπερώσεις να πάρει ελαφρύ χρώμα.
  • Σβήσε με το κρασί και άφησε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Πρόσθεσε τα μανιτάρια, το θυμάρι, το σκόρδο και λίγο νεράκι, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε το σκεύος και άφησε το κρέας να τραβήξει από τα αρώματα του κρασιού για 7-8 λεπτά.
  • Βγάλε την μπριζόλα και κράτησε στην άκρη. Διάλυσε το κορν φλάουρ σε λίγο νεράκι και πρόσθεσέ το στο ζουμί, ανακατεύοντας και δυναμώνοντας τη φωτιά να δέσει η σος σου. Πέταξε το σκόρδο και το θυμάρι και κράτησε τη σάλτσα στην άκρη.
  • Βάλε την μπριζόλα πάνω στο φύλλο σφολιάτας και σκέπασε πιέζοντας τις άκρες να κλείσει καλά. Ρίξε στο ζεστό τηγάνι να ψηθεί η σφολιάτα και από τις δύο πλευρές.
  • Για τον πουρέ: Βάλε τις πατάτες να βράσουν. Λιώσε σε μπολ μαζί με το τζίντζερ, το γάλα, το βούτυρο και το τυρί. Ανακάτεψε καλά και αλατοπιπέρωσε.
  • Σέρβιρε την μπριζόλα ραντίζοντας με τη σος κρασιού και συνοδεύοντας με τον πουρέ και λαχανικά.

 

sfoliata-brizola-poures-3

Tip no. 1: Το τύλιγμα στη σφολιάτα πρέπει να γίνει με πολύ γρήγορες κινήσεις γιατί η θερμοκρασία της μπριζόλας θα αρχίσει να λιώνει το φύλλο σου.

Tip no. 2: Πάνω από τον πουρέ γαρνίρω με chutney από καραμελωμένα κρεμμύδια, τα οποία μου έδωσε ένας πολύ εκλεκτός φίλος, ο εμπνευστής των Mr. Jukes. Ψάξε για τις μαρμελάδες και τα προϊόντα του και θα με θυμηθείς.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s