Κριθαρότο με μανιτάρια

kritharoto-me-manitaria-2

Αν το έχεις και δεν έχεις όρεξη να κάνεις γιουβέτσι, φτιάξε ένα μυρωδάτο κριθαρότο με μανιτάρια, καρότα και φρέσκια ντομάτα! Σβήνουμε με τσίπουρο για να… ανάψουν τα αίματα!! Ένα κριθαρότο που φτιάχνουμε με δικός μας σπιτικό ζωμό κότας!

kritharoto-me-manitaria-book

Πάντα είναι ωραίες οι… μόδες στη μαγειρική. Τον τελευταίο καιρό λοιπόν έχει ξεσπάσει «θύελλα» με την εναλλακτική χρήση του ζυμαρικού που συνήθως τρώμε με το γιουβέτσι. Ναι, το κριθαράκι δεν είναι μόνο για αρνάκι ή μοσχάρι στη γάστρα. Μπορεί να αποκτήσει αυτόνομη υπόσταση και να γίνει το πιο τέλειο ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ!! To δικό μου κριθαρότο μάλιστα το βρήκα στην Πρέβεζα, από τα μοναδικά παραδοσιακά υλικά ΜΟΝΟΛΘΙ!

kritharoto-me-manitaria-6

Ζορίζεσαι τέλη του μήνα να πας super market; Κι εμείς (δυστυχώς)!! Ανακαλύψαμε ένα app στο κινητό με το οποίο μπορείς να έχεις έκπτωση σε δεκάδες προϊόντα για τις Cookle It συνταγές σου. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

kritharoto-me-manitaria-5

Θυμάσαι που σου είχα πει να μην πετάξεις τα κόκκαλα και τις πέτσες από το κοτόπουλο; Το γλυκόξινο καλε… [ΔΕΣ ΕΔΩ]. Τα έβαλα λοιπόν στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό, έριξα μέσα ένα ολόκληρο κρεμμύδι, καρότο, μερικά φύλλα δάφνης και αλατοπίπερο και το άφησα να σιγοβράσει και να αφήσει τη γεύση του στο νερό. Σούρωσα και έτοιμος ο ζωμός!!

Υλικά για 4 πιάτα

kritharoto-me-manitaria-3

  • 1 1/2 φλιτζάνι κριθαράκι
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
  • 250 γρ. μανιτάρια σε φετούλες
  • 2 καροτάκια κομμένα σε ροδέλες λεπτές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

ΙΔΕΑ: Βρήκαμε ένα νέο δωρεάν application για το κινητό σου για να κάνεις οικονομία στα ψώνια του super market. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

  • 1/4 ποτηράκι του κρασιού τσίπουρο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 1 μεγάλη ώριμη, σφιχτή ντομάτα σε κύβους
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Προετοιμασία

  • Βάλε το λάδι να κάψει και σόταρε τα κρεμμύδια να γυαλίσουν. Πρόσθεσε τα καρότα και τέλος τα μανιτάρια. Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά σου, ρίξε και το κριθαράκι να πάρει θερμοκρασία. Πρόσθεσε εδώ πιπέρι και κόκκινο καυτερό πιπέρι. Σβήσε το φαγητό με το τσίπουρο και άφησε να εξατμιστεί το αλκόολ.
  • Παίρνε ένα, ένα τα φλιτζάνια το ζωμό και πρόσθετέ τα στο φαγητό, ανακατεύοντας ώσπου να το πιει το κριθαράκι. Συνέχισε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός που πρέπει να είναι επίσης ζεστός, σχεδόν καυτός.
  • Τέλος, αλάτισε και πρόσθεσε την ντομάτα σε κυβάκια. Σβήσε το φαγητό και σέρβιρε.

kritharoto-me-manitaria-4

Tip no 1.: Be gentle με το ανακάτεμα γιατί το κριθαράκι σε αντίθεση με το ρύζι διαλύεται πιο εύκολα….

Tip no. 2: Εγώ την ντομάτα την έβαλα στο τέλος γιατί μου αρέσει σχεδόν ωμή, να δίνει άρωμα και γεύση. Μπορείς να τη βάλεις και αργότερα…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s