Τοματοκεφτέδες

tomatokeftedes_wide

Όταν ο καιρός είναι τόσο καλός, σχεδόν ανοιξιάτικος, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ κάποιο φαγητό γρήγορο που να ταιριάζει με λίγο παραδοσιακό ουζάκι. Τοματοκεφτέδες!

Ώριμες κατακόκκινες τομάτες με δυόσμο και φρέσκο κρεμμυδάκι που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό καλοφαγά που θέλει μεζέ για το μεσημεριανό του ούζο. Εύκολο, γρήγορο και νοστιμότατο!!!

Υλικά για 30 τοματοκεφτέδες

tomatokeftedes_ylika

  • 3 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ μπούκοβο (σποράκια καυτερής πιπεριάς)
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 φλ. φέτα
  •  1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

tomatokeftedes_1

  • Αφού πλύνουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι.
  • Τις βάζουμε σε μπολ.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, και τ’ ανακατεύουμε με κουτάλι για να μαραθούν απ’ την ντομάτα.
  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη ρίγανη, το δυόσμο, επίσης το τυρί, το αυγό, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Λίγο λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν σχετικά σφιχτό χυλό.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και κουταλιά-κουταλιά τηγανίζουμε να ροδίσουν, περίπου 2΄-3΄ από κάθε πλευρά.
  • Αφήνουμε τους τοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

tomatokeftedes_2

Tip1: Αν οι τομάτες σας δεν είναι πολύ σφιχτές τότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι για να σφίξει ο χυλός σας

Tip2: Αν δεν σου αρέσει πολύ το ξερό κρεμμύδι επειδή τηγανίζοντας τους κεφτέδες παραμένει τραγανό μπορείς αν θέλεις να το παραλείψεις και να το αντικαταστήσεις μα περισσότερα φρέσκα κρεμμυδάκια

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s