Εύκολη Μπουγάτσα

bougatsa_wide

Ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που όμοιο του δεν υπάρχει! Μπουγάτσα!!! Πλούσια κρέμα, τραγανό φύλλο και ζάχαρη άχνη με κανέλα. Υλικά που το κάνουν ασυναγώνιστο!!!

Για ακόμη μια φορά η ιδέα ήταν της αδερφούλας μου που όταν πρόκειται για γλυκό το μυαλό της τρέχει με 180 χλμ την ώρα! Έτσι και σήμερα όταν η μαμά είπε: «Να είχαμε ένα γλυκό!!!» Tο αδερφάκι μου είχε την ιδέα και κάπου εδώ ήρθε και η δική μου σειρά για την υλοποίηση αυτής. Για πάμε να δούμε την πιο εύκολη συνταγή για μπουγάτσα EVER!

bougatsa_ylika
Υλικά για 15 μερίδες
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • Για την κρέμα: 1 κιλό γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 1 βανιλίνη
  • ζάχαρη άχνη

bougatsa_1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και το βάζουμε στη φωτιά μαζί με την βανιλίνη.
  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι και τα αυγά.
  • Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε.
  • Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  • Σε ένα ταψί 30Χ40 τοποθετούμε τα 10 φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα-ένα.
  • Απλώνουμε την κρέμα αφού πρώτα αφαιρέσουμε την βανίλια.
  • Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα πάλι ένα-ένα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° για 45-50 λεπτά περίπου.

bougatsa_2

Tip1: Μην ξεχάσετε να σκεπάσετε με μεμβράνη την κρέμα σας όση ώρα απλώνετε τα φύλλα σας στο ταψί γιατί αλλιώς κάνει μια κρούστα από πάνω και δεν θα σας είναι όσο βελούδινη θα θέλατε.

Tip2: Πριν ρίξετε την ζάχαρη άχνη και την κανέλα αφήστε να κρυώσει λίγο γιατί η ζάχαρη θα λιώσει αν είναι πολύ ζεστή η μπουγάτσα.

Advertisements

4 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s