Τυρόπιτα με béchamel

pita_wide

Κι εκεί που λες τι θα τα κάνω τόσα τυριά που μου έστειλαν οι Θειάδες από το χωριό σου το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι να φτιάξω μια τυρόπιτα!

Θες όμως να είναι λιγάκι διαφορετική. Έτσι κι εγώ πρόσθεσα béchamel και έγινε μια τυρόπιτα άλλο να σου λέω και άλλο να την τρως. Καλέ μην ζηλεύεις! Είναι τόσο εύκολη και με λίγα υλικά που είμαι σίγουρη ότι θα την φτιάξεις με την πρώτη ευκαιρία.

pita_ulika

Υλικά για ταψί 40 εκ.

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 3 αυγά
  • 1,5 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1 κουτί béchamel
  • 250 γρ. τυρί φέτα
  • 150 γρ. κασέρι
  • 150 γρ. μυζήθρα
  • σουσάμι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ τρίβεις όλα τα τυριά με τον τρίφτη σου
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάς το γάλα με τα φακελάκια της έτοιμης béchamel και τα αυγά μέχρι να σφίξει
  • Έπειτα προσθέτεις και τα τριμμένα τυριά και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Στρώνεις στο ταψί σου το ένα φύλλο της σφολίατας
  • Προσθέτεις το μείγμα σου
  • Και σκεπάζεις με το άλλο φύλλο
  • Πασπαλίζεις με το σουσάμι
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° για περίπου 40 λεπτά

pita

Μα είδες πόσο εύκολη είναι??? Άντε και καλή επιτυχία!

Tip1: Δεν πρόσθεσα καθόλου αλάτι γιατί τα τυριά μου εκτός από το κασέρι ήταν ήδη αρκετά αλμυρά. Εσύ αν θελήσεις να βάλεις γλυκά τυριά τότε μπορείς να προσθέσεις και λίγο αλάτι

Tip2: Όπως θα είδες δεν βουτύρωσα ούτε λάδωσα καθόλου το ταψί κι αυτό γιατί δεν χρειάζεται μιας και η σφολιάτα από μόνη της έχει μέσα βούτυρο

Advertisements

2 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s