Τρίγωνο τυρί πανέ σε κρούστα από φρυγανιά και μπανάνα

La Vache Pane

Ένα σνακ, ένα μεζεδάκι που σίγουρα δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ ξανά! Το τρίγωνο τυρί πανάρεται σε φρυγανιά και μπανάνα και σερβίρεται με πίτα και σος γιαουρτιού, με μουστάρδα και μέλι.

 

La Vache Pane

Αν δεν το δοκιμάσεις, δεν ξέρεις πραγματικά για τι πράγμα μιλάμε. Αν μάλιστα λατρεύεις έτσι κι αλλιώς τη γεύση από τα κλασικά τρίγωνα τυράκια, τότε να άλλη μια αφορμή να τα απολαμβάνεις στη στιγμή.

La Vache Pane

Είχα διαβάσει παλιότερα για τον τρόπο που μπορείς να τα κάνεις τρίγωνο σαγανάκι, όμως ποτέ δεν κατάφερα να το δοκιμάσω. Μέχρι τώρα. Και σκέφτηκα πως, αφού μιλάμε για ένα ιδιαίτερο τυρί, πρέπει να είναι ξεχωριστό και το πανάρισμά του. Μια βόλτα στο super market μου έδωσε ιδέα! Να τρίψω μέσα στη φρυγανιά αποξηραμένη μπανάνα. Εκπληκτικό άρωμα και λεπτή, φίνα γεύση. Τέρμα όμως τα λόγια και ας περάσουμε στα έργα.

La Vache Pane

Υλικά για 8 άτομα

La Vache Pane

  • 1 αυγό χτυπημένο
  • Λίγο αλεύρι
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • Τριμμένη αποξηραμένη μπανάνα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 8 τρίγωνα τυράκια
  • Ελαιόλαδο
  • 4 μίνι πιτάκια για σουβλάκι
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα με μέλι & λίγο ακόμη για το σερβίρισμα.
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

 

Προετοιμασία

  • Βάλε σε τρία μπολ στη σειρά. το αλεύρι, το αυγό και τη φρυγανιά ανακατεμένη με τη μπανάνα.
  • Βάλε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι να ζεσταθεί καλά.
  • Πέρασε τα τυράκια διαδοχικά από το αλεύρι, το αυγό και τέλος τη φρυγανιά να καλυφθούν καλά. Ρίξε στο τηγάνι και ψήσε γυρίζοντας προσεκτικά από κάθε πλευρά για μερικά δευτερόλεπτα να πάρουν χρώμα. Βγάλε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
  • Ψήσε τις πίτες με λίγο αλάτι και ρίγανη αν θες στο γκριλ του φούρνου.
  • Στο μεταξύ, ανακάτεψε το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το λεμόνι και αλατοπιπέρωσε.
  • Στρώσε τις πίτες ως εξής. Βάλε μια-δυο κουταλιές από το γιαούρτι, από πάνω μια ροδέλα πιπεριάς και δύο τυράκια. Πασπάλισε ελαφρά αν θες με μουστάρδα.
  • Σέρβιρε το πιτάκι χλιαρό.

La Vache Pane

Tip νο. 1: Μην φοβηθείς το τυράκι στο τηγάνι. Φαίνεται πως είναι πιο ανθεκτικό από όσο φαντάζεσαι τελικά. Απλά δεν υπάρχει λόγος να το παραψήσεις!!

Tip νο. 2: Θα πρόσθετα χωρίς δεύτερη σκέψη και λίγο μαρούλι καλά κομμένο πάνω από το γιαούρτι. Θαρρώ θα του ταιριάξει πολύ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s