«Ξεβράκωτη» κολοκυθόπιτα του κήπου με γιαούρτι

Kolokithopita xoris filo

Ολόφρεσκα υλικά από κήπο, γίνονται η πιο εύκολη, αφράτη και γρήγορη κολοκυθόπιτα με γιαούρτι και χωρίς φύλλο…

kolokithopita xoris filo 2

Βγαίνεις μια βόλτα στον κήπο και εκεί σε περιμένουν στωικά όλα τα υλικά για μια «ξεβράκωτη» κολοκυθόπιτα όνειρο. Αν δεν είναι αυτό ο παράδεισος, τότε τι;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ποιον κήπο; Τον κήπο του μπαμπά στη Ναύπακτο, που φέτος είχε απ’ όλα τα καλά. Και λίγα μέτρα πιο κάτω, να και τα αυγά. Ε, νταξει φέτα και γιαούρτι τα πήραμε από το μπακάλη.

 

Μιας λοιπόν και τη μάνα τη μνημονεύω συχνά σε αυτό το blog, ιδού μια συνταγή στο πιτς-φυτίλι που έφτιαξε για όλους μέσα σε δέκα λεπτά. (εντάξει συν το ψήσιμο).

 

ΥλικάKolokithopita Kalathi Kipos

  • 2-3 κολοκυθάκια
  • 3-4 καρότα (αν είναι μικρούλια από τον κήπο βάλε περισσότερα)
  • 2-3 κρεμμύδια ξερά
  • 4 αυγά
  • 1/2 κιλό γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • Μπόλικο άνηθο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 300 γρ. φέτα
  • Ελαιόλαδο

Προετοιμασία

  • Τρίψε τα κολοκύθια στον τρίφτη, όπως και τα καρότα. Τρίψε στο multi και το κρεμμύδι
  • Βάλε τα λαχανικά και τον άνηθο ψιλοκομμένο σε ένα μπολ.
  • Χτύπησε τα αυγά και ανακάτεψε με το γιαούρτι. Πρόσθεσε το αλεύρι με το baking powder ανακατεύοντας απαλά ώσπου να πάρεις έναν αραιό χυλό. Ίσως χρειαστεί να αραιώσεις λίγο το γιαούρτι με νερό, πριν προσθέσεις το αλεύρι. Ρίξε και τη φέτα στο μπολ και  αλατοπιπέρωσε.
  • Ανακάτεψε στο χυλό όλα σου τα λαχανικά και τον άνηθο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Σε ένα ταψί ρίξε μπόλικο ελαιόλαδο. Μην το φοβηθείς αν ξεχειλίζει πάνω από το χυλό σου. Ρίξε και το χυλό και άπλωσε να πάει ομοιόμορφα παντού

kolokithopita xoris filo tapsi

  • Ψήσε στον αέρα του φούρνου στους 180oC για 30′ με 40′ λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο ροδαλό χρώμα.

kolokithopita xoris filo final

  • Κόψε σε μεγάλα κομμάτια και σέρβιρε

kolokithopita xoris filo

Tip: Η πίτα είναι ωραίο να είναι λεπτή, για να στέκεται όταν την κόψεις κομμάτια και να είναι τραγανή.

Tip no. 2: Το αλεύρι είναι ενδεικτικά σε αυτή την ποσότητα. Βάλε όσο πάρει (που λένε και οι παλιές) ώσπου να έχεις έναν χυλό που είναι όμως αραιός σαν χυλός τηγανίτας ή κρέπας!
Follow my blog with Bloglovin

Advertisements

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s