The Greek Ratatouille ή αλλιώς τουρλού

tourlou_wide

Ένα παραδοσιακό αλλά διαχρονικό και πολύ καλοκαιρινό φαγητό! Τουρλού στον φούρνο σερβιρισμένο με φέτα και φρέσκο ψωμί.

Τι καλύτερο μπορείς να σκεφτείς για μεσημεριανό, μετά την θάλασσα που να είναι εύκολο, νόστιμο και συνάμα γρήγορο μιας και στις διακοπές μας δεν θέλουμε να κάνουμε την ζωή μας δύσκολη? Ένα τουρλού να γλύφεις και τα δάχτυλά σου!!!

Υλικά για 4 άτομα

tourlou_ylika

  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 3 φλάσκες μελιτζάνες
  • 5 πατάτες
  • 3 πιπεριές κέρατο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι δυόσμος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • φέτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

tourlou_1

  • Κόψε σε χοντρά κομμάτια όλα σου τα λαχανικά
  • Τον δυόσμο μην τον ψιλοκόψεις παρά μόνο απλά κόψε όλα του τα φυλλαράκια και πρόσθεσέ τα στο μείγμα σου
  • Βάλε μπόλικο ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε
  • Ανακάτεψε καλά με τα χέρια σου
  • Βάλε το στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά

tourlou_2

Αυτό το φαγητό είναι τόσο γρήγορο που απλά σκέψου ότι μέχρι να στρώσεις τραπέζι, να μαζέψεις τα παιδιά που ακόμα θα πλατσουρίζουν στην αυλή με τα νερά όπως κάνουμε όλοι μόλις γυρνάμε από την θάλασσα (και όταν λέω παιδιά δεν εννοώ μόνο τα 5χρονα φυσικά αλλά και τα «μεγάλα παιδιά») το φαγητό θα είναι έτοιμο. Σέρβιρέ το με μπόλικη παραδοσιακή φέτα και φρέσκο ψωμί. Και για τα μεγάλα παιδιά που λέγαμε είμαι σίγουρη ότι και με μια παγωμένη μπυρίτσα θα το εκτιμήσουν δεόντως! Έτοιμο το greek ratatouille!

Καλή Όρεξη!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s