Αυγά ποσέ σε τραγανά φιογκάκια από σφολιάτα

eggs_poshe_1

Αυγό ποσέ πάνω σε τραγανή βάση από φιογκάκι σφολιάτας με πάπρικα και ρίγανη! Όταν τρέχει ο μελάτος κρόκος στη σφολιάτα, απλά θέλεις να πεθάνεις από ηδωνή…

Πάντα ήθελα να απολαύσω αυτό το φίνο πρωινό και πάντα το φοβόμουν. Δεν θα διαλύσουν τα αυγά; Πώς θα είναι ο κρόκος μελάτος, αλλά το ασπράδι σφιχτό; Με τι να το σερβρίρω.

eggs_poshe_2

Κι έτσι, ένα κυριακάτικο πρωινό (καλή ώρα) μου ήρθε η ιδέα. Έφτιαξα φιογκάκια από τραγανή σφολιάτα με μια ιδέα πάπρικα και ρίγανη, τα έψησα στο φούρνο και έγιναν τραγανά και πάνω τους άπλωσα το μεγαλείο της απλότητας: Ένα αυγό ποσέ με μελάτη καρδιά και υπέροχη γεύση.

 

Υλικά για 4 με 6 αυγά

eggs_poshe_ulika

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • Λίγη πάπρικα
  • Λίγη ρίγανη
  • Αλάτι
  • 6 αυγά
  • 1 σφηνάκι ξύδι
  • Ελαιόλαδο

Προετοιμασία

  • Άνοιξε το φύλλο καλά. Πασπάλισε με λίγο αλάτι, ρίγανη και πάπρικα. Ξεκίνησε να τυλίγεις σε ρολάκι από τη μία πλευρά (την πιο μακριά) και τύλιξε μέχρι τη μέση. Κάνε το ίδιο και από την άλλη πλευρά ώστε να έχεις δύο ρολάκια.

eggs_poshe_steps_1

  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε σε φετάκια των 2-3 εκατοστών.

eggs_poshe_steps_2

  • Πάρε κάθε κομάτι στο χέρι σου και πάτησε με την παλάμη να ανοίξει σαν φιογκάκι. Στρώσε τα φιογκάκια σε λαδωμένο ταψί και ψήσε στους 200oC για 20′ λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα. Θα χρειαστεί να τα γυρίσεις στο ενδιάμεσο.

heart_dough

  • Βάλε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό. Αλάτισε και πρόσθεσε το ξύδι. Πριν αρχίσει να κοχλάζει κάνε το εξής. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακάτεψε το νερό να αρχίσει να στροβιλίζεται. Όσο το νερό είναι σε κίνηση σπάσε το αυγό από πολύ κοντινή απόσταση πάνω από την επιφάνεια του νερού. Άφησε να ψηθεί για 30» δευτερόλεπτα με 1′ λεπτό. Βγάλε με τρυπητή κουτάλα.
  • Στρώσε δύο φιογκάκια στο πιάτο και από πάνω ακούμπησε το αυγό. Πασπάλισε με πάπρικα, ρίγανη, αλάτι και ράντισε με ελαιόλαδο. Καλή όρεξη.

eggs_poshe_3ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Tip no. 1: Τα σφολιατάκια είναι ιδιαίτερα απολαυστικά και όσο τα έτρωγα σκέφτηκα πως θα γίνονταν θεϊκά μίνι τυροπιτάκια. Τρύψε απλά πολύ λίγη φέτα πριν τα τυλίξεις σε ρολάκια.

Tip no. 2: Το πετυχημένο αυγό ποσέ είναι αυτό που κρατάει το σχήμα του λένε… Αν κάνεις το τρικ με το νερό που… στροβιλίζεται και φροντίσεις να σπάσεις το αυγό στην άκρη της κατσαρόλας και όχι στο κέντρο θα το πετύχεις σαν κανονικός σεφ!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s