Cheese… Forest

cheese_forest_wide

 

Δεν είναι cheesecake, ούτε black forest! Είναι ένα υβριδικό γλυκό που μοιράζεται την απίθανη γεύση του τυριού κρέμα και την τραγανή βάση από μπισκότο, με ηδωνική σοκολάτα και απολαυστικά κεράσια. Αντέχεις έναν γλυκό οργασμό;

Από τη στιγμή που φτιάξαμε αυτό εδώ το blog, εμείς τα Cookle-άκια του (a.k.a. Νατάσα και Λευτέρης) έχουμε μια απολαυστική διαστροφή. Θέλουμε να εξερευνήσουμε ό, τι γεύση έχουμε ήδη στον ουρανίσκο μας, στα κιτάπια μας, από τη μαμά και από τους αγαπημένους μας σεφ και να την παντρέψουμε με νέους συνδυασμούς.

cheese_forest_1

Εντάξει, δεν λέμε πως ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα, αλλά αυτή εδώ τη φορά είχαμε οίστρο! Πήραμε τα υλικά για ένα cheesecake και τα παντρέψαμε με σοκολάτα και ολόφρεσκα κεράσια. Θέλαμε να δώσουμε δροσερή γεύση σε μια παραλλαγή black forest που σου παίρνει το μυαλό.

Υλικά για ένα ταψάκι 20-25 εκατοστών

  • 1 πακέτο μπισκότα digestive
  • 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
  • 300 γρ. τυρί κρέμα

cheese_forest_ulika_2

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 σοκολάτα (100 γρ.) 60% περιεκτικότητα σε κακάο

cheese_forest_ulika_3

  • 200 γρ. κεράσια

cheese_forest_ulika_1Προετοιμασία

  • Τρίψε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Βάλε το βούτυρο να λιώσει, χωρίς να το κάψεις. Στρώσε τα μπισκότα μέσα στο ταψάκι σου και νότισε με το βούτυρο. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αν δεις πως δεν «λασπώνει» αρκετά για να γίνει η βάση σου. Πίεσε με ένα κουτάλι να στρώσεις το νοτισμένο μπισκότο σε όλο το ταψί ομοιόμορφα.
  • Βάλε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο, το τυρί κρέμα και το λεμόνι και χτύπησε στο μίξερ να πάρεις μια κρέμα αρκετά σφιχτή.

cheese_forest_2

  • Στο μεταξύ λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βύθισε το μπολάκι σε κρύο νερό να πέσει η θερμοκρασία της. Πρόσθεσε τη σοκολάτα στην τυρένια κρέμα. Τέλος καθάρισε τα κεράσια από τα κοτσάνια, κόψε στη μέση και αφού αφαιρέσεις το κουκούτσι πρόσθεσε μέσα στην κρέμα.
  • Στρώσε την κρέμα πάνω από τη βάση από μπισκότο και βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες.
  • Σέρβιρε δροσερό.

cheese_forest_3

Tip no. 1: Αμαρτία εξομολογουμένη δεν είναι αμαρτία, ε; Να, θέλαμε να βάλουμε μια στρώση άγλυκη σαντιγί ανάμεσα στην τυρένια κρέμα. Δυστυχώς το παρακάναμε στο χτύπημα της κρέμας γάλακτος και έκοψε. Όμως δοκίμασέ το εσύ. Βάλε τη μισή κρέμα στο μπισκότο, μοίρασε τα κεράσια στη σαντιγί και στρώσε στη μέση του γλυκού και σκέπασε με την υπόλοιπη κρέμα τυριού.

Tip no. 2: Μπορείς να φτιάξεις την κρέμα και με σαντιγί. Χτύπησε μια φυτική σαντιγί και ανάμειξέ τη με το τυρί κρέμα. Εδώ θα χρειαστείς και λίγη ζάχαρη, εφόσον λείπει το ζαχαρούχο γάλα.

Advertisements

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s