To παραδοσιακό τιραμισού

tiramisu_1

Με τις παραδοσιακές συνταγές δεν παίζεις!! Απλά τις φτιάχνεις κατά γράμμα και τις απολαμβάνεις! Είσαι για το πιο αφράτο τιραμισού που έφτιαξες ποτέ; Γλυκό με άρωμα και τσαχπινιά… ιταλική!

Είναι κάποια γλυκά που κατέχουν μια θέση ψηλά στις προτιμήσεις μας. Γιατί; Είναι κλασικά, είναι γεύσεις που θυμίζουν πολλά και ποτέ δεν σε απογοητεύουν. Γιατί πως να το κάνουμε! Και στη ζαχαροπλαστική, το κλασικό είναι πάντα απολαυστικό!

tiramisu_2

Η συνταγή είναι η πιο κλασική που ξέρουμε και μπορέσαμε να βρούμε!!

Υλικά για 6 άτομα

tiramisu_ulika

  • 150γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 4 αυγά
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 1 δόση εσπρέσο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ καφέ
  • 50 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ (περίπου 22 κομμάτια)

Προετοιμασία

  • Βάλε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και χτύπησε στο μίξερ. Πρόσθεσε τους τέσσερις κρόκους των αυγών και κράτησε τα ασπράδια χωριστά.
  • Χτύπησε τα ασπράδια με τα 50γρ. κρυσταλλική ζάχαρη να γίνουν μια σφιχτή και αφράτη μαρέγκα. Ενσωμάτωσε απλά τη μαρέγκα στην υπόλοιπη κρέμα.
  • Στο μεταξύ ζέστανε το γάλα και πρόσθεσε τον καφέ και το κονιάκ.
  • Βούτηξε ένα, ένα τα μπισκότα στο γάλα με τον καφέ και στρώσε το τσέρκι σου (ή ένα ταψάκι 20εκ περίπου). Ρίξε από πάνω τη μισή ποσότητα της κρέμας.

tiramisu_step_1

  •  Επανάλαβε άλλη μια στρώση με μπισκότα, που τα έχεις βουτήξει να τραβήξουν γάλα. Σκέπασε με την υπόλοιπη κρέμα και βάλε το γλυκό στο ψυγείο.
  • Αφού πήξει καλά πασπάλισε με το κακάο. Βάλε σε ένα σουρωτήρι και άχνισε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

tiramisu_3

Tip no. 1: Το γλυκό δεν θέλει πολλή προετοιμασία, θέλει όμως υπομονή στο ψυγείο για να σφίξει καλά. Το λιγότερο τρεις ώρες σε δυνατή ψύξη!

Tip no. 2: Αν δεν έχεις εσπρέσο διάλυσε 1 κ.σ. στιγμιαίο στο ζεστό γάλα. Η γεύση βέβαια και το άρωμα δεν είναι σε καμία περίπτωση ίδιες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s