Αλμυρό κέικ

almyro_cake_wide

Όλα όσα θέλεις από ένα πλούσιο και γευστικό πρωινό, έγιναν τώρα ένα αφράτο και απολαυστικό κέικ με τυρί και αλλαντικά.  Δοκιμάζουμε να μετατρέψουμε ένα κλασικό γλύκισμα σε ανεπανάληπτο αλμυρό σνακ ή και πλήρες γεύμα…

almyro_cake_square

Η ισχύς εν τη ενώσει δεν λένε; Όταν λοιπόν έχεις καλή παρέα την αδερφή σου (χαιρετίσματα στη Χίο και το Λινάκι), τότε έχεις όρεξη και έμπνευση να κάνεις πολλά στην κουζίνα. Τέσσερις μέρες στο νησί και μαγειρέψαμε ό,τι τραβούσε η ψυχούλα μας. Ένα από αυτά – τα υπόλοιπα έπονται – ήταν και το αγαπημένο μου αλμυρό κέικ. Είχα πολύ καιρό να το φτιάξω και το είχα επιθυμήσει…

Υλικά για την στρογγυλή φόρμα του κέικ

almyro_cake_ylika

  • 1 φαρίνα
  • 250 γρ. μαργαρίνη soft
  • 4 αυγά
  • 400 γρ. διάφορα μαλακά τυριά
  • 250 γρ. γάλα
  • 200 γρ. διάφορα αλλαντικά κομμένα σε κυβάκια (προαιρετικά)
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

almyro_cake_steps

  • Πρώτα πέρνα με λίγη μαργαρίνη την φόρμα και αλεύρωσέ τη
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C
  • Χτύπησε τη μαργαρίνη, αφού πρώτα την λιώσεις για λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων (ή σε κατσαρολάκι), σε ένα μπολ με τα αυγά με τον αυγοδάρτη (δεν χρειάζεται μίξερ για να ανακατευτεί το μείγμα)
  • Πρόσθεσε σιγά, σιγά το αλεύρι και το γάλα και ανακάτεψε καλά
  • Τέλος, ρίξε και τα τριμμένα τυριά με τα αλλαντικά και ανακάτεψε απαλά
  • Ρίξε το μείγμα στην φόρμα και ψήσε για περίπου 50′ λεπτά

almyro_cake_1Αλμυρό κέικ

Tip: Γλυκό ή αλμυρό, ο κανόνας για το κέικ είναι ένας και απαράβατος! Δεν ανοίγουμε το φούρνο όσο ψήνεται για να μην κάτσει και… την κάτσουμε τη βάρκα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s