Πράσινες τηγανητές… μπάμιες

okras_fried_3

Ναι δεν είναι το πρώτο λαχανικό που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι τραγανό μεζεδάκι για μπίρα! Κι όμως, υπάρχει τρόπος οι «ξενέρωτες» μπάμιες να γίνουν συντροφιά για ποδοσφαιρόφιλους ξενύχτηδες…

Απόψε παίζει η Ελλάδα στο Μουντιάλ και δυστυχώς λόγω διαφοράς ώρας το παιχνίδι θα ξεκινήσει 1 π.μ. τη νύχτα. Κάντο εικόνα! Μπίρες έχεις (πάντα υπάρχουν μπίρες στο ψυγείο τέτοιες μέρες), καλή θέση στον καναπέ έχεις. Τη μαμά και τους λοιπούς συγγενείς τους έχεις βάλει για ύπνο και ξαφνικά… μεζεδάκι; Το delivery έκλεισε και το ψυγείο έχει αλεύρι και κατεψυγμένα λαχανικά. Για δες καλύτερα; Μπας κι έχει κανά σακουλάκι με το «Θείο το Στάθη» η μάνα στην κατάψυξη; Χαλαλίζεις μισή μπίρα, λίγο αλεύρι και το μισό πακέτο τις μπάμιες που λαδερές δεν σε τρελαίνουν κιόλας!

okras_fried_1

Εντάξει, μπορεί το σενάριο να μπάζει λίγο «νερά», γιατί πώς να το κάνουμε Παγκόσμιο Κύπελλο είναι αυτό, θα είσαι προετοιμασμένος. Άσε που και η μάνα σου θα είναι με το μάτι «γαρίδα» για να δει Ελλαδάρα. ANYWAYS, αυτό το μεζεδάκι είναι τόσο αναπάντεχα απολαυστικό που θα θες να το φτιάχνεις και μέρα μεσημέρι. Σε κάλυψα;

Y.Γ.: Σου ‘χω και άπαιχτο dip με ψητή πιπεριά Φλωρίνης για να βουτάς τη μπάμια!!

 

Υλικά για 4 άτομα

okras_fried_ulika

  • 1/2 κουτάκι μπίρα (lager κατά προτίμηση. Απλή ξανθιά)
  • 100-200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
  • 300 γρ. μπάμιες καθαρισμένες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Για τη σος: 1/2 γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημμένες (βαζάκι έτοιμο για τώρα, άλλη φορά θα δούμε πόσο εύκολα θα τις κάνεις μόνος/η σου)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία

  • Βάλε σε ένα μπολ τη μπίρα και πρόσθεσε λίγο, λίγο το αλεύρι να πάρεις έναν πηχτό χυλό. Άφησε το μείγμα στο ψυγείο για 10′ λεπτά να δουλέψει η μαγιά της μπίρας
  • Βάλε το λάδι σε κατσαρολάκι να κάψει.
  • Βούτα τις μπάμιες στο χυλό και ρίξε στο καυτό λάδι. Άφησε 1′ με 2′ λεπτά και βγάλε σε αντικολλητικό χαρτί, αφού έχουν πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  • Κόψε την ππεριά σε μικρά κυβάκια και ανακάτεψε μαζί με το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ξύδι και αλατοπίπερο. Σέρβιρε μαζί με τις μπάμιες για dip.

okras_fried_2

Tip no. 1: Ο χυλός, ο κλασικός χυλός-κουρκούτι για λαχανικά πρέπει να είναι πηχτός, ώστε να αγκαλιάζει τη μπάμια και να στέκεται στο περίβλημά της. Δοκίμασε μια, δυο μπάμιες για να σιγουρευτείς ότι έχει τη σωστή πυκνότητα. Αλλιώς πρόσθεσε μπίρα ή αλεύρι αντίστοιχα.

Tip no. 2: Μην πετάξεις όλες τις μπάμιες μαζί στο λάδι γιατί θα κολλήσουν. Βούτα μία, μία στο κορκούτι και «μπλουμ» στο καυτό λάδι. τσι θα είναι κάθε μία χωριστά στο πιάτο σου μετά.

Advertisements

4 comments

  1. Καλέ γιατί ξενέρωτες οι μπάμιες?? Καλέ σαν την μπάμια δεν έχει.. 😛 Να πω την αμαρτία μου εγώ τις τηγανίζω και στη λαδερή τη version, για να στεγνώνουν οι εκκρίσεις τους, άνευ κουρκουτίου όμως. Θα τη δοκιμάσω τη συνταγή το δίχως άλλο.. αυτή η βουτιά της μπάμιας στο ντίπ της πιπεριάς κάτι μου έκανε! 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s