Cheesecake με φράουλες

cheesecake strawberry_wide

Κλασικό, δροσερό και πάντα απολαυστικό! Αφού φτιάξαμε σπιτική μαρμελάδα, δεν μπορούσαμε να μην τη δοκιμάσουμε πάνω σε ένα τέτοιο γλυκό. Ποτέ πριν δεν έχει ξαναμπεί τόση φράουλα σε ένα cheesecake!!!

Μαρμελάδα φράουλα από τα χεράκια μας και μέσα στην κρέμα φρέσκιες φράουλες. Απλά απολαυστικό σε κάθε μπουκιά! Η βάση του είναι επίσης λίγο διαφορετική, αφού τα πτι-μπερι δημιούργησαν ένα αφράτο στρώμα, σαν βελούδινο παντεσπάνι. Για έλα να δεις πως το φτιάξαμε αυτό το cheesecake

Υλικά για ταψάκι 28 εκ.

cheesecake strawberry_ylika

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 250 γρ. φυτική σαντιγί
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 200 γρ. φρέσκιες φράουλες
  • 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 100 γρ. μαργαρίνη

Εκτέλεση

cheesecake strawberry_steps

  • Θρυμμάτισε τα μπισκότα στο μούλτι και πρόσθεσε τη μαργαρίνη αφού την έχεις λιώσει
  • Στρώσε το μείγμα σου στο ταψάκι και βάλτο στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσεις την κρέμα σου
  • Χτύπα με το σύρμα την σαντιγί να αφρατέψει, πρόσθεσε το τυρί κρέμα και ανακάτεψε καλά
  • Πρόσθεσε και τις φρέσκιες φράουλες αφού πρώτα τις έχεις κόψει σε τέταρτα και ανακάτεψε ελαφρά (δεν θέλουμε να λιώσουν οι φράουλες)
  • Κράτα στην άκρη λίγες από τις φρέσκιες φράουλες για το ντεκόρ

cheesecake strawberry_1

  • Στρώσε τώρα πάνω από την βάση σου την κρέμα
  • Βάλε την μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια του γλυκού και διάσπαρτα τις κομμένες φράουλες που έχεις κρατήσει
  • Έτοιμο για ψυγείο (1 ώρα στο ψυγείο είναι αρκετή)

cheesecake strawberry_2

Ένα αγαπημένο γλυκό, κλασσικό, εύκολο αλλά και τόσο νόστιμο που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί χωρίς να δοκιμάσει ένα κομματάκι!!!

cheesecake strawberry_square

Tip1: Πριν προσθέσεις την μαρμελάδα από πάνω καλό θα ήταν να βάλεις το γλυκό σου στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Με αυτό τον τρόπο η κρέμα σου θα παγώσει τόσο ώστε όταν στρώσεις την μαρμελάδα σου να μην ανακατευτεί με την κρέμα.

Tip2: Μέσα στην φυτική σαντιγί προσθέτουν κανονικά και λίγες κουταλιές ζάχαρη άχνη (το γράφει και πάνω στο κουτί) αλλά εμείς επιλέξαμε καλύτερα να μην βάλουμε μιας και θα βάζαμε μέσα στην κρέμα τις φρέσκιες φράουλες που σαν φρούτο είναι από μόνο του αρκετά γλυκό

 

Advertisements

5 comments

  1. Ελαφρύ, καθόλου απαιτητικό σε υλικά και φυσικά η λατρεμένη μαρμελάδα φράουλα το απογειώνει. Θα το φτιάξω απόψε κι όλας! Ευχαριστούμε για το υπέροχο γλυκάκι! 🙂

  2. Το έφτιαξα! Έγινε υπέροχο! Είναι ελαφρύ, δροσερό, χωρίς να είναι πολύ γλυκό, ένα τέλειο καλοκαιρινό γλύκισμα. Η μόνη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι οτι η μαργαρίνη δεν έβρεξε καλά τα μπισκότα και η βάση δεν έβγαινε καλά στο κόψιμο. Ίσως δεν τη ζύγισα καλά ή ήθελε λίγη περισσότερη. Θα το ξανακάνω σίγουρα έκλεψε καρδιές!

    • νομίζω πως παίζει ρόλο πόσο γλυκά και βουτυράτα είναι ήδη τα μπισκότα και γι’αυτό. την επόμενη φορά απλώς αν τα δεις ότι χρειάζονται λίγο περισσότερη μαργαρίνη μην το φοβηθείς. Όπως επίσης παίζει ρόλο και πόσο νερό έχει η κάθε μαργαρίνη. Και όσο αφορά το όχι πολύ γλυκό γι’αυτό επέλεξα να μην προσθέσω καθόλου ζάχαρη μέσα στην σαντιγί γιατί η φράουλα είναι στην εποχή της και είναι τόοοοοοοοσο γλυκιά! Χαιρόμαστε πολύ που σου άρεσε!!! ❤

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s