Μίνι κιμαδοπιτάκια με λιωμένο τυρί

mini_pitas_wideΕπειδή mundial έρχεται και όλο και κάποιος θα κάτσει στον καναπέ να δει την Εθνική, είπαμε να βρούμε έξυπνους τρόπους να σερβίρεις κιμαδοπιτάκια στο λεπτό. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγος κιμάς από την προηγούμενη μέρα…

Αυτές οι συνταγές που προκύπτουν από το πουθενά πολύ μας αρέσουν! Έτσι και τις προάλλες, δοκιμάσαμε ένα τραγανό μεζεδάκι με τον κιμά που είχε περισσέψει από την προηγούμενη μέρα. Ναι, δεν ανακαλύψαμε την Αμερική! Όμως βρήκαμε έναν ωραίο τρόπο να ανακυκλώνουμε το φαγητό και να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο.

 

Υλικά για 4-5 άτομα

mini_pitas_ulika

  • Για περίπου μια κουτάλα κιμά
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου
  • Χλιαρό νερό
  • Αλάτι
  • Κίτρινο τριμμένο τυρί

Προετοιμασία

  • Βάλε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το χλιαρό νερό και το αλάτι και πλάσε μια αφράτη ζύμη. Σχημάτισε ένα μπαλάκι και άφησε στην άκρη να ξεκουραστεί 10′ λεπτά.

mini_pitas_step_1

 

  • Πάρε από τη ζύμη μικρά μπαλάκια και άνοιξε σε στρογγυλούς δίσκους 5-6 εκατοστών. Στρώσε σε λαδωμένο ταψάκι και από πάνω βάλε μια κουταλιά κιμά.

mini_pitas_step_2

  • Πασπάλισε με τριμμένο τυρί και βάλε τα πιτάκια στο φούρνο στους 180oC για 15′ με 20′ λεπτά να λιώσει το τυρί
  • Βγάλε από το φούρνο και σέρβιρε όσο είναι ακόμη ζεστά

mini_pitas_s

Advertisements

2 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s