Πικάντικο παστέλι ρεβιθιού με σοκολάτα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τραγανό ψημένο ρεβίθι με καυτερή πιπεριά βουτάει σε απολαυστικό μέλι και γίνεται παστέλι. Το παστέλι τώρα με τη σειρά του βουτάει σε λιωμένη σοκολάτα και όλο αυτό σερβίρεται με δροσερή μαύρη μπίρα.

Είναι κάποιες φορές που στην κουζίνα πρέπει να γίνεις λίγο τολμηρός! Μη φανταστείς τίποτα το ιδιαίτερο. Αν το ρεβίθι σε γλυκό σε ξενίζει, σκέψου όλους εκείνους τους ξηρούς καρπούς που έχει τύχει να απολαύσεις καραμελωμένους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Από την άλλη, αφού το κάνεις παστέλι, γιατί να είναι πικάντικο; Ο συνδυασμός καυτερού και γλυκού και ειδικά με τη σοκολάτα είναι παραδεισένιος. Να γιατί! Εύκολο, ξεχωριστό και ευπαρουσίαστο αυτό το παστέλι θα σε ενθουσιάσει. Σέρβιρέ το τώρα το καλοκαιράκι με παγωμένη μαύρη μπίρα. Είναι ό, τι πιο γευστικό και απολαυστικό έχεις δοκιμάσει!

Υλικά για 4-5 άτομα

pasteli_ylika

  • 250ml μέλι
  • 2 φλιτζάνια ρεβύθια
  • 2 κ.σ. καυτερό πιπέρι
  • 2 κ.σ ηλιέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος

 

Προετοιμασία

  • Βάλε τα ρεβίθια να μουλιάσουν όλο το βράδυ σε μπόλικο νερό. Στράγγιξε το πρωί και βάλε σε ένα μπολ με το λάδι και λίγο αλάτι. Πασπάλισε και με το καυτερό πιπέρι και ανακάτεψε.
  • Στρώσε τα ρεβίθια σε λαδόκολλα και ψήσε στο φούρνο στους 190oC για 20′ λεπτά. Άνοιξε το φούρνο, ανακίνησε το ταψί να μην κολλήσουν και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα 20′ λεπτά.
  • Βάλε το μέλι σε κατσαρολάκι και άσε να πάρει μια βράση. Ρίξε μέσα τα ψημένα ρεβίθια και και ανακάτεψε με ξύλινη κουτάλα αφήνοντας το μέλι να πάρει άλλες 3-4 βράσεις. Είναι έτοιμο όταν ρίξει μια σταγόνα σε κρύο νερό και σφίξει-μαζευτεί σε ένα εύπλαστο μπαλάκι.
  • Γύρισε το μείγμα σε λαδόκολλα και άπλωσε ομοιόμορφα. Άσε το παστέλι να κρυώσει και να σφίξει.
  • Φτιάξε τη σοκολάτα. Βάλε το γάλα να ζεσταθεί καλά και ρίξε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακάτεψε να λιώσει τελείως και να γίνει λεία.
  • Κόψε το παστέλι σε κομμάτια και βούτηξε στη σοκολάτα, αφού κρυώσει. Στήσε στο πιάτο σου και σέρβιρε.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tip no. 1: Κόψε το παστέλι όσο είναι μαλακό στα κομμάτια που θέλεις. Βάλε στην κατάψυξη να πετρώσει και μετά βούτα στη σοκολάτα. Έτσι θα έχεις καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Tip no. 2: Βάζουμε σοκολάτα και γάλα για να πάρει μια ελαφριά στρώση πάνω στο παστέλι και έτσι να μην καλύπτει τις υπόλοιπες γεύσεις. Μπορείς να σερβίρεις και το παστέλι σκέτο, μαζί με το σοκολάτα σαν συνοδευτικό dip.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s