Cheesecake σοκολάτας με μους πραλίνας και ferrero rocher

cheesecake ferrero rocher_wide

Ένα cheesecake που κάθε του μπουκιά είναι και σκέτη αμαρτία. Μια σοκολατένια τραγανή αμαρτία στην οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί και γιατί να το κάνει άλλωστε. Πρόκειται για γλυκό που η γεύση του σε αποζημιώνει και δικαιολογεί την «ανίερη» πράξη!

Αυτό το cheesecake είναι μια ακόμα δημιουργία της Αννούλας που όταν μας την έστειλε μείναμε κι εγώ και ο Λευτέρης με το στόμα ανοιχτό! «Αχ και να είχαμε ένα κομματάκι!» είπαμε ταυτόχρονα. Για έλα τώρα να δεις πως δημιουργήθηκε αυτό το απολαυστικό γλυκό.

Υλικά για φόρμα με τσέρκι 24 εκ.

cheesecake ferrero rocher_ylika

Για την βάση μπισκότου

  • 250 γρ. μπισκότα oreo σοκολάτας, τριμμένα στο multi σκόνη
  • 80 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο, (σκληρό όχι soft)

Για την κρέμα cheesecake:

  •  100 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα στο multi
  • 500 γρ. τυρί κρέμα (μασκαρπόνε) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 150 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 8 Ferrero Rochers, σπασμένα μέτρια

Για την επικάλυψη ganache

  • 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  •  150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 7-8  Ferrero Rochers,
  • σπασμένα μεγάλα κομμάτια
  • 100 γρ.  φουντούκια χοντροκομμένα στο μούλτι

 

Εκτέλεση

cheesecake ferrero rocher_1

Βάση μπισκότου

  •  Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα μπισκότα oreo με το λιωμένο βούτυρο
  •  Τα απλώνουμε και πιέζουμε ομοιόμορφα με το κουτάλι ή με ένα ποτήρι να κάτσει καλά το μπισκότο σε όλη τη φόρμα.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω τα τριμμένα φουντούκια και το βάζουμε στο ψυγείο έως ότου το χρησιμοποιήσουμε.

Κρέμα cheesecake

  •  Φέρνουμε σε σημείο βρασμού την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε στο μίξερ την πραλίνα με τη ζάχαρη άχνη.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε στη μεγάλη ταχύτητα.
  •  Όταν ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε στη μεγάλη ταχύτητα να γίνει ένα μείγμα απαλό σαν μους.
  •  Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα 10 Ferrero Rochers σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια.
  • Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά.
  •  Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα με το μπισκότο, και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  •  Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

 

cheesecake ferrero rocher_2

Επικάλυψη της τούρτας

  • Φέρνουμε σε σημείο βρασμού την κρέμα γάλακτος, και την αδειάζουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.
  • Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία, και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα cheesecake.
  • Αφήνουμε 10 λεπτά, και γαρνίρουμε την επιφάνεια με τα σπασμένα Ferrero Rochers, και τα χοντροκομμένα φουντούκια.
  • Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για 1 – 1 1/2 ώρα να παγώσει η γκανάζ.
  • Αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι με την βοήθεια καμινέτου, ή με ένα καυτό μαχαίρι ξεκολλάμε την κρέμα από το τσέρκι.
  • Κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε

cheesecake ferrero rocher_square

Αν αυτό το cheesecake δεν είναι μια γλυκιά αμαρτία τότε τι είναι? Απλά απόλαυσέ το και μην σκέφτεσαι τις θερμίδες! Έτσι κι αλλιώς δεν αμαρτάνεις κάθε μέρα 😉

 

Tip 1: Αν δεν θέλεις να βάλεις μπισκότα Oreo μπορείς να βάλεις digestive αλλά να προσθέσεις μέσα στο βούτυρο που θα λιώσεις 30 γρ. ζάχαρη άχνη και 20 γρ. κακάο σκόνη

Και μην ξεχνιέσαι! Αν είσαι ακραιφνής φανατική της σοκολάτας και μόνο της σοκολάτας ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις την πιο εύκολα τούρτα σοκολάτα που έφτιαξες ποτέ!

Advertisements

2 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s