Κέικ με ινδική καρύδα της Άννας

keik indikh_wide

Ένα γλυκό αρωματικό και λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Το μυστικό του; Η απολαυστική ινδική καρύδα που δίνει άλλη υφή και γεύση στο επιδόρπιό σου. Ό, τι πρέπει για καφεδάκι και καλή παρέα. Στα ινδικά το όνομα του κοκκοφοίνικα είναι «Kalpa Vriksha»…

Στα ινδικά το όνομα του κοκκοφοίνικα είναι «Kalpa Vriksha» και σημαίνει «το δέντρο που χαρίζει όλα τα ζωτικά συστατικά για τη ζωή», ενώ στις Φιλιππίνες χαρακτηρίζεται ως «δέντρο της ζωής». Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πόσο σημαντικό θεωρείται το δέντρο της καρύδας cocos nucifera (οικογένεια Arecaceae), αλλά και οι καρποί της για την ομορφιά της επιδερμίδας.

‘Ελα λοιπόν να ομορφύνουμε φτιάχνοντας ένα κέικ με ινδική καρύδα και φρέσκο χυμό πορτοκάλι δια χειρός Άννας!

Υλικά

keik indikh_ylika

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 5 αυγά
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 300 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο
  • 1 μαργαρίνη 250γρ.
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ.
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ινδική καρύδα
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλιά της σούπας baking powder

Εκτέλεση

keik indikh_ektelesh

  • Λιώσε την μαργαρίνη σε 1 κατσαρολάκι.
  • Βάλε σε ένα μπολ τη ζάχαρη το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το λεμόνι, το χυμό πορτοκαλιού και τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε  απαλά- απαλά.
  • Μετά το αλεύρι σιγά-σιγά.
  • Από τη ζύμη που έγινε κράτα το ένα τέταρτο και βάλτο σε ένα μπολ με το κακάο και το ανακάτεψε.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βουτύρωσε τη φόρμα του κέικ και την βάλτη για λίγο στο ψυγείο για να παγώσει η μαργαρίνη για να κολλήσει το αλεύρι που θα αλευρώσεις τη φόρμα.
  • Βάλε το μείγμα μέσα στη φόρμα και από πάνω το μείγμα με το κακάο.
  • Ψήστο στους 180oC βαθμούς για 45′ λεπτά.

keik indikh_1

Επιτέλους λοιπόν ένα κέικ που δεν μας παχαίνει μόνο αλλά μας ομορφαίνει κιόλας! Αυτή θα είναι η δικαιολογία σου κάθε φορά που θα θες να το φτιάξεις 😉

keik indikh_square

Tip1: Λίγο πριν βγάλεις το κέικ από τον φούρνο απλά τσέκαρε με ένα μαχαιράκι τρυπώντας το μέχρι κάτω. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό το κέικ σου είναι έτοιμο. Αν κολλήσει ζύμη τότε άστο λίγα λεπτά ακόμα να ψηθεί. Παλιό κόλπο αλλά εγγυημένο!

Tip2: Αφού ψηθεί το κέικ σου σκέπασε το με μια πετσέτα και άστο στην άκρη για περίπου 10 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο θα το ξεφορμάρεις εύκολα χωρίς καθόλου να σου διαλυθεί.

Ευχαριστούμε Αννούλα για μία ακόμη νόστιμη συνταγή!!! ❤

Advertisements

2 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s