Ψητό χαλούμι με χούμους αρακά

hummus_wide

Σε αυτή την συνταγή πραγματικά την διαφορά την κάνει ο αρακάς που έγινε χούμους με τις οδηγίες φυσικά του mastechef Βαγγέλη Δρίσκα.

Ο πολύ θρεπτικός αρακάς που σε πολλούς μπορεί να μην αρέσει έρχεται τώρα με έναν τρόπο που και ο πιο δύσκολος θα τον δοκιμάσει και σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνει αδιάφορος από την διαφορετική και ιδιαίτερη γεύση του. Και όπως είπε και σε προηγούμενη ανάρτηση και ο αγαπημένος μου ξαδερφούλης Λευτέρης, αυτή την συνταγή την έχω φτιάξει να την δοκιμάσουν όλοι, συγγενείς και φίλοι. Μιλάμε ότι ενθουσιάστηκα τόσο πολύ όταν την δοκίμασα που τέτοια διαφήμιση δεν έχει ξαναγίνει σε φαγητό. Ας πάμε τώρα να δούμε πόσο ωραία συνδυάζεται το χούμους με το ψητό χαλούμι.

Υλικά για 4 άτομα

humus_ylika

 

  • 200 γρ. αρακάς βρασμένος για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.σ. πολτός σκόρδου ή 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 250 γρ. χαλούμι

Εκτέλεση

hummus_square

  • Βάλε στο μπλέντερ τον αρακά με τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο, τον φρέσκο δυόσμο, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
  • Ψήσε το χαλούμι σε αντικολλητικό σκεύος
  • Σέρβιρε με ψημένο ψωμί και Καλή όρεξη!!!!

humus_1

Tip: Δοκίμασε το χούμους πριν το σερβίρεις. Μπορεί να θέλεις να του προσθέσεις λίγο ακόμα λεμόνι ή αλατοπίπερο. Εμένα για παράδειγμα μου αρέσει με λίγο έξτρα λεμόνι 😉

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s