Παντζαροσαλάτα με πράσινο μήλο γιαούρτι και μαγιονέζα

beet_3

Μια παντζαροσαλάτα όλο χρώμα και άρωμα. Η γλυκιά γεύση των παντζαριών παντρεύεται με τραγανά ξινόμηλα και δροσερό γιαούρτι και δίνει ένα αποτέλεσμα απολαυστικό.

Είναι μια από τις παραλλαγές για παντζαροσαλάτα που φτιάχναμε συχνά στο σπίτι. Εμείς αποφασίσαμε να κρατήσουμε και τα φυλλαράκια για τη μέση, αλλά προσθέσαμε και μια ακόμη πινελιά. Σερβίρουμε τη σαλάτα σαν ντάκο, πάνω σε πολύσπορο παξιμάδι.

beet_2

Yλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό παντζάρια με τα φύλλα τους
  • 1-2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

beet_ulika

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • Ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 6-8 μικρά στρογγυλά πολύσπορα παξιμάδια
  • 3-4 φυλλαράκια δυόσμο (υπολόγισε μερικά ακόμη για το σερβίρισμα)
  • Αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

  • Βάλε τα παντζάρια μαζί με τα φύλλα τους να βράσουν. Εγώ προτίμησα να τα ετοιμάσω στον ατμό. Βράσε για 20′ λεπτά περίπου να μαλακώσουν καλά. Κόψε τα φύλλα και κράτησε στην άκρη. Καθάρισε τη φλούδα από τα παντζάρια και κόψε σε κυβάκια
  • Κόψε και τα μήλα στο ίδιο περίπου μέγεθος

beet_step_1

  •  Βάλε τα μήλα και τα παντζάρια σε ένα μπολ και ανακάτεψε μαζί με το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το δυόσμο ψιλοκομμένο, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Άφησε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για μία ώρα περίπου. Μπορείς να προσθέσεις αν έχεις και ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή αμύγδαλα.
  • Ράντισε τα φύλλα με λίγο ελαιόλαδο και πρόσθεσε και το σκόρδο. Αλάτισε. Μπορείς εδώ να βάλεις και λίγο ξύδι.
  • Βάλε μια καλή ποσότητα από την παντζαροσαλάτα πάνω σε κάθε παξιμάδι και σέρβιρε μαζί με τα φύλλα του.

beet_1Tip no. 1: Κάνε όλες τις δουλειές που αφορούν στα παντζάρια με γάντια κουζίνας. Αλλιώς σε βλέπω να πλένεις τα χέρια σου με τις ώρες για να βγει το χρώμα.

Tip no. 2: Μην στήσεις τη σαλάτα σου πολύ ώρα πριν τη σερβίρεις γιατί το παξιμάδι θα πανιάσει και δεν θα είναι τραγανό.

 

 

Advertisements

2 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s