Κολοκυθανθοί γεμιστοί

flowers_1

Αν και ζορίζομαι να ξυπνήσω Σάββατο πρωί, πάντα απολαμβάνω τη βόλτα στη λαϊκή. Εκεί ανακάλυψα τα τρυφερά κολοκυθάκια μαζί με το πανέμορφο λουλούδι τους. Πήρα το μπουκετάκι σπίτι και αποφάσισα να τα κάνω γεμιστά…

Όλοι τα έχουμε δοκιμάσει σαν ένα κομμάτι από την ποικιλία στα γεμιστά ή τηγανιτά σε κουρκούτι. Εγώ σκέφτηκα, γιατί να μην τα γεμίσω με λιιιγο περισσότερα υλικά. Όπως για παράδειγμα τα μικρά κολοκυθάκια που τα συνόδευαν στον πάγκο της λαϊκής, μανιτάρια, πιπεριές και ρυζάκι. Χορταστική συνταγή και πεντανόστιμη!!

flowers_ulika

Και όσο κι αν φαίνονται έτσι μικρούλια, στο τέλος φουσκώνουν σαν μπαλίτσα και γίνονται πεντανόστιμα.

flowers_2

Υλικά για 4-5 άτομα

flowers_ulika_1

  • 1 κιλό μικρά κολοκυθάκια με τους κολοκυθανθούς
  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κέρατο
  • 10-15 μέτρια μανιτάρια button
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 με 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1-2 μικρές πατάτες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4-5 φυλλαράκια δυόσμο (προαιρετικά)

Προετοιμασία

  • Πλύνε καλά τα κολοκυθάκια και τα λουλούδια. Ψιλόκοψε τα κολοκυθάκια σε μικρά κυβάκια

flowers_step_1

  • Ψιλόκοψε και το κρεμμύδι και βάλε στην κατσαρόλα με το λάδι να σοταριστεί και να γυαλίσει. Πρόσθεσε και τα κολοκυθάκια και συνέχισε το σοτάρισμα
  • Ρίξε στην κατσαρόλα και τα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες. Τέλος πρόσθεσε την πιπεριά και συνέχισε το σοτάρισμα να μαλακώσουν τα λαχανικά σου.

flowers_step_2

  • Πρόσθεσε στην κατσαρόλα το ρύζι και γύρισέ το να καβουρδιστεί καλά. Σβήσε με το κρασί και άφησε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Πρόσθεσε ένα, ένα δύο ποτήρια του κρασιού νερό και άφησε το ρύζι να πιει τα υγρά. Κατέβασε από τη φωτιά
  • Βάλε σε ένα μπολ το ρύζι και τρίψε μέσα τη ντομάτα. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το δυόσμο ψιλοκομμένο.
  • Γέμισε με το μείγμα αυτό τα λουλούδια και τύλιξε καλά τα πέταλα να κλείσει η γέμιση μέσα στο λουλούδι.

flowers_step_3

  • Στρώσε σε μικρό ταψάκι περιμετρικά και βάλε την υπόλοιπη γέμιση και τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια στο κέντρο του ταψιού
  • Ψήσε στο φούρνο στους 200oC για 50′ λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα και να ψηθούν οι πατατούλες σου

 

flowers_3

Tip no. 1: Άφησε τα λουλούδια μέσα σε νερό για να είσαι σίγουρη πως θα καθαρίσουν καλά από το χώμα που ίσως έχουν. Ξέπλυνε καλά κάτω από κρύο νερό.

Tip no. 2: Την επόμενη φορά που θα το φτιάξω, θα δοκιμάσω να βάλω λίγο γιαούρτι ή τυρί κρέμα στη γέμιση. Πιστεύω πως θα του πηγαίνει τρελά!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s