Κοτόπουλο με πένες και πολύχρωμες πιπεριές

chicken_1

Αυτό το φαγητό το συνηθίζαμε στο σπίτι. Από τη μαμά ντε (για πόσο μαμάκια θα με περάσουν με αυτό το blog!!). Και μιας και το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, το έφτιαξε και η αδερφή μου. Εγγυημένη επιτυχία! Μην μου πεις πως δεν είναι ό, τι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι;

Κοτόπουλο με τέσσερις διαφορετικές πιπεριές, σερβιρισμένο με πένες ή ριγκατόνι και μια δεμένη σάλτσα ντομάτας. Στο στήσιμο για τη φωτογράφηση μάθαμε πως του πάει τρελά ο φρέσκος μαϊντανός.

Υλικά για 4 άτομα

chicken_ylika

  • 4 πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες. Μια Φλωρίνης και τρεις γλυκιές πορτοκαλί, πράσινη και μια κίτρινη
  • Μισό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • Γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουτί τοματάκια ψιλοκομμένα στον τρίφτη (ή τέσσερις φρέσκιες ώριμες ντομάτες τριμμένες)
  • 1 κ.γ. πελτέ
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 500γρ. πένες ή ριγκατόνι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 5-6 φυλλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

Προετοιμασία

  • Βάλε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί. Ρίξε μια σκελίδα σκόρδο κομμένη στα δύο να αρωματίσεις το λάδι. Αφαίρεσε πριν καεί. Αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο και πέρασε από το λάδι να πάρει χρώμα. Βγάλε σε μια πιατέλα
  • Σόταρε το κρεμμύδι να γυαλίσει και πρόσθεσε τις πιπεριές να μαλακώσουν. Ρίξε τέλος και το σκόρδο και συνέχισε το σοτάρισμα. Σβήσε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ πρόσθεσε τη ντομάτα και τον πελτέ. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε και την πάπρικα
  • Γύρισε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει για 20′-30′ λεπτά.
  • Στο μεταξύ ετοίμασε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Σούρωσε
  • Γύρισε τις πένες στο κοτόπουλο και ανακάτεψε να πάει η σάλτσα παντού
  • Σέρβιρε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

chicken_2

Tip no. 1: Αν του πάρεις τον αέρα αυτού του φαγητού (όπως ποιος; Για μάντεψε; Ναι η μαμά!) δοκίμασε να βράσεις τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα με τις πιπεριές και το κοτόπουλο. Πρέπει φυσικά να προσθέσει λίγο νερό. Α, και τώρα που τα λέμε, ίσως θελήσει λίγο νεράκι και έτσι όπως στο παρουσιάσαμε.

Tip no. 2: Μια πολύ καλή λύση είναι να πάρεις ξεκοκκαλισμένα μπουτάκια και στήθος για το φαγητό. Είναι πιο ωραίο στο πιάτο να μην πρέπει να προσέχεις για τυχόν κοκκαλάκια.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s