Mousse Μακεδονικού Χαλβά με μέλι και Cranberries

Mousse Μακεδονικού Χαλβά

Η επιτυχία μιας mousse κρίνεται από τον τρόπο με τον οποίο λιώνει στο στόμα. Αεράτη, αφράτη να σου αφήνει τα αρώματα και τη γεύση της χωρίς να χρειαστεί καν να κουνήσεις τα σαγόνια. Δεν φαντάζεσαι πόσο εύκολα θα το πετύχεις αυτό με ένα κουτί από την αγαπημένη σου γεύση Μακεδονικού Χαλβά και μια κρέμα γάλακτος…

Πρώτη φορά δοκίμασα mousse Μακεδονικού Χαλβά σε μια από τις παρουσιάσεις των αδελφών Χαΐτογλου και εντυπωσιάστηκα. Δεν φανταζόμουν ποτέ πως το κλασσικό ελληνικό γλυκό που κάνει καλό, μπορεί να γίνει τόσο απολαυστική και αφράτη κρέμα. Έτσι είπα να δοκιμάσω κι εγώ την τύχη μου στη δική μου εκδοχή Mousse Μακεδονικού Χαλβά με μέλι σερβιρισμένης με cranberries μουλιασμένα σε χυμό πορτοκάλι.

Υλικά για 2-3 άτομα

Υλικά για τη mousse Μακεδονικού Χαλβά

  • 200 γρ. Μακεδονικός Χαλβά με μέλι
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι του καφέ cranberries αποξηραμένα
  • Το χυμό από δύο πορτοκάλια

Προετοιμασία

  • Βάλε τον Μακεδονικό Χαλβά με μέλι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησε να γίνει σκόνη. Η υφή του θα μοιάζει με νοτισμένου αλευριού

mousse_step_1

  • Χτύπησε την κρέμα γάλακτος να γίνει μια σφιχτή σαντιγί

mousse_step_2

  • Ρίξε στο μπολ με τον Μακεδονικό Χαλβά με μέλι και ανακάτεψε τα δύο υλικά με μία σπάτουλα απαλά να ενωθούν και να γίνουν ένα σώμα. Βάλε την mousse στο ψυγείο να σφίξει λίγο ακόμη
  • Στο μεταξύ μούλιασε τα cranberries στο χυμό πορτοκάλι για 20′ λεπτά. Βάλε τα φρουτάκια μαζί με τον χυμό σε ένα κατσαρολάκι και άφησε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να καραμελώσει ελαφρά. Μπορείς να βάλεις και μια κουταλιά ζάχαρη
  • Βάλε τη mousse σε κορνέ και σέρβιρε σε ψηλό ποτήρι. Γάρνιρε με μια καλή κουταλιά από τα cranberries και σέρβιρε

Mousse Μακεδονικού Χαλβά

Tip no. 1 – Μην κάνεις το λάθος και δοκιμάσεις να φτιάξεις τη mousse με κρέμα γάλακτος light. Δεν θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το λέω γιατί την έπαθα!! Μπορείς όμως να φτιάξεις την ίδια mousse με φυτική σαντιγί και έτσι να είναι και νηστίσιμη!

Tip no. 2 – Τα cranberries φουσκώνουν και αποκτούν πιο γεμάτη γεύση με το χυμό πορτοκάλι. Κάνε λίγο μεγαλύτερη ποσότητα και κράτησε σε γυάλινο βαζάκι στο ψυγείο για τις επόμενες δημιουργίες σου.

Advertisements

4 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s