Σαρδέλες «παντρεμένες» με λευκή σος γιαουρτιού

sardeles2

Σαρδέλες παντρεμένες! Ένας τίτλος που μόνο μια μαμά με καταγωγή από χωριό θα έδινε σε ένα πιάτο. Έτσι και η δική μου, τις πάντρεψε, τις γέμισε, τις τηγάνισε και τώρα έρχομαι εγώ να τις σερβίρω με μια άσπρη σος! Γιατί όλες οι νύφες χρειάζονται το πέπλο τους. Απλά απολαυστικές και πεντανόστιμες…

Υλικά για 8 κομμάτια/ 2 άτομα

σαρδελες υλικα

  • 16 μεγάλες σαρδέλες φιλεταρισμένες (χωρίς το κόκκαλο)
  • 3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανός χοντροκομμένος
  • 3-4 κ.σ. τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση αλμυρό)
  • 1 κρόκος αυγού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Υλικά για το πανάρισμα

  • 1 ασπράδι (χτυπημένο στο χέρι με λίγο νερό να γίνει μια ελαφριά μαρέγκα)
  • 1 σακουλάκι γαλέτα (ή περίπου 10 φρυγανιές τριμμένες στο multi)
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αρκετό λάδι για το τηγάνισμα (εδώ προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε σπορέλαιο για οικονομία 😉 )

σαρδελες1

Προετοιμασία

  • Πρώτα πρέπει να φιλετάρεις τις σαρδέλες. Δεν είναι όσο δύσκολο ακούγεται. Την ώρα που τις καθαρίζεις απλά με το δάχτυλο σου άνοιξέ τες μέχρι κάτω και αφαίρεσε το κόκκαλο. Είναι πραγματικά πολύ εύκολο

σαρδελες φιλετο

  • Βάλε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα πιάτο και ανακάτεψε τα καλά
  • Άρχισε να γεμίζεις με ένα μικρό κουταλάκι μια-μια τις σαρδέλες και να την «παντρεύεις» με μια άλλη. Κάθε «σάντουιτς» δηλαδή θα έχει δύο ψάρια.

σαρδελες γεμισμα

  • Αφού τις γεμίσεις όλες άρχισε το πανάρισμα
  • Πρώτα πέρνα τες  από το αλεύρι, μετά από το ασπράδι του αυγού και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά

collage σαρδελες

  • Τελευταίο έμεινε το τηγάνισμα. Τηγάνισε σε δυνατή φωτιά και αρκετό λάδι

Υλικά για την σος

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 3-4 κλωναράκια άνηθο (μόνο τις κορυφές)
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

sardeles1

Tip1: Τη συγκεκριμένη συνταγή μπορείς να τη φτιάξεις με οποιοδήποτε ψάρι σε αυτό το μέγεθος

Tip2: Μην φοβηθείς μην τυχόν και σου «κόψει» η σος με το λεμόνι. Έτσι κι αλλιώς δεν την θέλουμε παχύρρευστη την σος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s