Σουπιές με σπανάκι

soupies

Μπορεί οι σουπιές με το σπανάκι να μην είναι στις προτιμήσεις κάποιων, αλλά με αυτή τη συνταγή πολλοί από εσάς θα αλλάξετε γνώμη. Μη σας πω πως θα γίνει και το αγαπημένο σας νηστίσιμο φαγητό. Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές που μας έδωσε μια παραδοσιακή μαμά…

Υλικά για 5 άτομα

ΥΛΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!!

  • 5 σουπιές
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 2 ποτήρια του κρασιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

    Προετοιμασία

1. Σόταρε το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε χοντρούς κύβους στο ελαιόλαδο, πρόσθεσε τις σουπιές κομμένες σε χοντρά κομμάτια και στη συνέχεια «σβήσε» με το κρασί

2.Αφού το αφήσεις σε χαμηλή φωτιά να βράσει για περίπου 10 λεπτά πρόσθεσε το σπανάκι κομμένο σε χοντρά κομμάτια

STEP 1

STEP 2STEP 3

STEP 4STEP 5

3. Έπειτα πρόσθεσε τον άνηθο χοντροκομμένο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε χοντρές ροδέλες
4. Ανακάτεψε καλά και άφησε το φαγητό σου να βράσει για άλλα 40′ λεπτά. Αλατοπιπέρωσε λίγα λεπτά πριν σβήσεις το μάτι της κουζίνας σου

soupies2

Tip1: Δεν χρειάζεται να προσθέσεις καθόλου νερό! Το σπανάκι θα «βγάλει» αρκετό νερό έτσι ώστε να βράσει το φαγητό σου

 Tip2: Αν προτιμάς τα κοκκινιστά τότε πρόσθεσε 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 5 λεπτά πριν κατεβάσεις το φαγητό σου από τη φωτιά

Tip3: Μην προσθέσεις από την αρχή το αλάτι γιατί έχει την ιδιότητα να «σφίγγει» τις σουπιές. Πιπέρι πάλι μπορείς να βάλεις από την αρχή ή και στο τέλος για πιο spicy αποτέλεσμα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s