ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ – Πολύχρωμη σαλάτα σε φύλλα από σικορέ

sikore

Αυτό το λουλούδι από πολύχρωμα λαχανικά ήταν η παρθενική μας προσπάθεια εκεί έξω να δείξουμε τι μπορούμε και τι θέλουμε να κάνουμε. Η πρότασή μας στην εκδήλωση Food 4 Good των Food Bloggers όπου όλοι μας μαγειρέψαμε  για καλό σκοπό. Δροσερή λόλα, πικάντικη ρόκα, άνηθος και πολύχρωμες πιπεριές σερβιρισμένα πάνω σε ένα τραγανό φύλλο σικορέ. Το feedback όσων μας τίμησαν στο event μας κάνει να χαμογελάμε…

Υλικά για μια πιατέλα/12-15 κομμάτια

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. σησαμέλαιο
  • 2 κ.σ ξίδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι και πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

  • 1/2 λόλα πράσινη
  • 1/2 λόλα κόκκινη
  • 1/2 ματσάκι ρόκα
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
  • Την καρδιά από 1 σικορέ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • 4-5 ντοματίνια βελανίδια/πομοντόρια κομμένα κάθετα στα τέσσερα
  • Κρέμα μπαλσάμικου
  • Μαύρο σουσάμι
  • 1 σικορέ (Τα εξωτερικά πιο μεγάλα φύλλα)

Προετοιμασία

  • Πλύνε καλά όλα σου τα λαχανικά εκτός από το σικορέ. Το σικορέ θέλει απλά σκούπισμα με μια ελαφρώς νοτισμένη πετσέτα
  • Ψιλόκοψε σε μια μεγάλη λεκάνη τη λόλα, τη ρόκα, την καρδιά του σικορέ και τον άνηθο. Πρόσθεσε τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
  • Αφού βράσεις το καλαμπόκι σε ελαφρώς αλατισμένο νερό, άφησε σε σουρωτήρι να στραγγίξει και να κρυώσει. Πρόσθεσέ το και αυτό στα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ανακάτεψε πολύ καλά
  • Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά για το dressing ώστε να πάρεις μια ομοιόμορφη και ελαφρώς κρεμώδη υφή. Δοκίμασε και διόρθωσε το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα ή ό, τι άλλο θεωρείς ότι χρειάζεται
  • Περίχυσε τη σαλάτα με το dressing  και ανακάτεψε και πάλι καλά
  • Βάλε δύο με τρεις κουταλιές τις σούπας σε κάθε φύλλο σικορέ. Στρώσε τα φυλλαράκια σου ακτινωτά σε μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα. Γάρνιρε με ένα κομμάτι ντοματίνι στο κέντρο κάθε φύλλου, περίχυσε με την κρέμα μπαλσάμικου και πασπάλισε με το μαύρο σουσάμι

sikore2

Tip no.1 – Πριν προσέσεις αλάτι σε όλα τα υλικά της σαλάτας, δοκίμασε αφού περιχύσεις με το dressing. Η μουστάρδα και το μπαλσάμικο δίνουν αρκετή ένταση στη σαλάτα που χρειάζεται από λίγο έως καθόλου αλάτι

Τip no. 2 – Από ένα μεγάλο σικορέ θα βγάλεις 12-15 μεγάλα φύλλα, κατάλληλα για το σερβίρισμα. Αν το σικορέ που αγοράσεις είναι αρκετά μικρό, ίσως χρειαστεί να πάρεις ένα ακόμη για την παραπάνω δόση.

Tip np. 3 – Μην βιαστείς να προσθέσεις το καλαμπόκι στη σαλάτα, αν προηγουμένως δεν έχει κρυώσει καλά. Το ζεστό καλαμπόκι θα μαυρίσει τη σαλάτα μέσα σε λίγα λεπτά.

Advertisements

4 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s